Dokter voor één dag tijdens de open bedrijvendag bij Mediclinic

02-10-2013

Studenten jonger dan twaalf jaar kunnen op 6 oktober tijdens de open bedrijvendag een ‘doktersopleiding van één dag’ volgen bij Mediclinic in Oud-Heverlee. Deze verkorte opleiding voor kinderen wordt gegeven door de oogarts, de plastisch chirurg, de dermatoloog en de dienst anesthesie van Mediclinic. In principe kan iedereen aan de workshops deelnemen, maar alleen de allerkleinsten komen in aanmerking voor een diploma.

Het aantal privéklinieken is de laatste jaren flink gegroeid in België. De korte wachttijden en professionele aanpak van veel van deze klinieken maken dat steeds meer mensen hun weg vinden naar deze centra.

Open bedrijvendag
Mediclinic stelt zijn deuren open en geeft geïnteresseerden met trots een kijkje achter de schermen van de dagelijkse praktijk. En dat kijkje achter de schermen kan u best letterlijk nemen, want voor de kleintjes is er de opleiding ‘dokter voor één dag’. 

Dokter voor één dag
Na een korte verkleedpartij tot dokter kijken de kinderen, met hulp van de oogarts, in de ogen van hun ouders. Voor diegenen die niet voor de test slagen, geen paniek. In de operatiezaal staat de nieuwste apparatuur voor ooglaserbehandelingen opgesteld. Deze moderne technologie kan uw zicht terug in focus brengen gebruik makend van de ReLEx smile ooglasertechniek. Deze ingreep heeft alle voordelen van de tot op heden gebruikte ooglasertechnieken en laat de nadelen achterwege. Carl Zeiss heeft in Mediclinic dan ook het opleidings- en referentiecentrum ondergebracht voor zijn nieuwste generatie lasers.

Vervolgens kunnen de minidokters mama een deugddoende manicure geven, uiteraard onder leiding van het paramedisch personeel. Vervolgens trekken de kinderen naar de operatiezaal waar zij papa’s bloeddruk kunnen meten. Na de ingreep komen de patiënten in de ontwaakkamers terecht. De verpleegster leert de jonge doktertjes het zuurstofgehalte in het bloed en de hartslag van mama op te meten. Aan het einde van de rondleiding worden de prijzen uitgereikt. De dokters voor één dag krijgen een diploma en een verrassing.

Mediclinic
Mediclinic bestaat sinds 2005 en is oorspronkelijk begonnen als een kliniek voor plastische chirurgie en dermatologie. Later kwamen daar vasculaire heelkunde, gynaecologie, obesitas chirurgie, dieetleer en medische wellness bij. Zeer recent is het hoogtechnologisch oogheelkundig centrum geopend. Dit resulteerde in een samenwerking met voetbalclub OHL waarbij de spelers van de eliteploeg worden gescreend op oogproblematiek.
Naast de hoogtechnologische infrastructuur staat bij Mediclinic ook de persoonlijke benadering centraal. Mediclinic biedt een breed scala aan plastisch chirurgische en esthetische behandelingen, ooglaserchirurgie, obesitas chirurgie en vruchtbaarheidsbehandelingen.

Wat: Dokter voor één dag

Waar: Mediclinic - Bogaardenstraat 49c - 3050 Oud-Heverlee, België

Wanneer: Zondag 6 oktober 2013 van 10 tot 17 uur

Praktisch:
Parkeermogelijkheden voor de deur of shuttledienst ter hoogte van Waversebaan 127


Bronhttp://www.mediclinic.be/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.