Duits keuringsbedrijf kan flinke schadeclaim om PIP-borstimplantaten tegmoet zien

15-01-2014

Het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland dat de PIP borstimplantaten goedkeurde, kan een miljoenenclaim uit Nederland verwachten. Een advocatenkantoor uit Amersfoort bereidt een rechtszaak voor.

Meer dan 50 Nederlandse vrouwen hebben zich inmiddels gemeld bij letselschadekantoor SAP Advocaten om in Frankrijk een claim in te dienen tegen het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland over de borstimplantaten van het merk PIP. Het advocatenkantoor werkt samen met een Frans advocatenkantoor en sluit zich op die manier aan bij de rechtszaak die daar al loopt. Dat heeft advocaat Sander de Lang woensdag laten weten.

De Lang verwacht dat de komende tijd nog meer vrouwen zich aansluiten bij de gezamenlijke claim. Per persoon moet bekeken worden welke schade er is geleden door de borstimplantaten. „Denk aan zowel materiële als immateriële schade”, zegt De Lang. Hij denkt aan een smartengeldbedrag tussen de 10.000 en 50.000 euro. In Nederland hebben meer dan 1000 vrouwen borstimplantaten van het merk PIP. Deze zouden gezondheidsrisico's opleveren, hoewel dat ook weer door diverse onderzoeken wordt tegengesproken.

Eind vorig jaar veroordeelde de Franse rechter de oprichter van de PIP-fabrikant Jean-Claude Mas tot 4 jaar cel. De rechtbank in het Franse Marseille vond bewezen dat de 74-jarige Mas zijn klanten doelbewust heeft bedrogen.


Bronhttp://www.telegraaf.nl/gezondheid/actueel/22211198/__Miljoenenclaim_om_PIP__.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.