Een op vijf Nederlanders overweegt plastische chirurgie in ruil voor een goede baan

31-10-2013

Van de Nederlandse werknemers is 90 procent van mening dat het uiterlijk een belangrijke rol speelt bij het sollicitaties.Van deze groep overweegt één op de vijf zelfs een kleine chirurgische ingreep als dit een goede baan oplevert.


Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim duizend respondenten naar uiterlijk en solliciteren. 25 procent denkt dat knappe mensen makkelijker een baan krijgen. 65 procent geeft aan dat het niet het belangrijkste criterium is, maar dat het zeker helpt als je knap bent. Slechts 10 procent geeft aan dat andere kwaliteiten tellen en uiterlijk geen rol speelt bij sollicitaties. "Binnen enkele seconden heeft een werkgever al een eerste indruk van een sollicitant. Het uiterlijk, en dan met name of je er verzorgd uitziet, speelt dus een rol bij de sollicitatieprocedure", zegt Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank. "Werkgevers kijken daarbij met name naar het totaalplaatje van uitstraling, houding en competenties van een potentiële nieuwe medewerker."

17 procent van de ondervraagden geeft aan een kleine ingreep voor een goede baan niet uit te sluiten. Een op de tien geeft aan dit zelf niet snel te doen, maar zegt wel begrip te hebben voor anderen die een ingreep laten doen voor een baan.


Bronhttp://www.metronieuws.nl/nieuws/een-op-vijf-nederlanders-overweegt-plastische-chirurgie-in-ruil-voor-een-goede-baan/SrZmjD!Ny8Fauv0vbUEw/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.