GGD Amsterdam en NVPC veroordelen botoxstunt op erotisch festival

09-08-2013

GGD Amsterdam en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) veroordelen de wijze waarop bezoekers van een erotisch festival een botoxbehandeling krijgen aangeboden.

Volgens organisatoren van het zogenaamde House of Bad Habits-feest is het  ''absolute primeur'' dat de cosmetische ingrepen op het festival worden aangeboden. "De eerste botox booth op een festival onder leiding van cosmetisch arts Annebeth Kroeskop."

Triest
Volgens GGD Amsterdam en de NVPC biedt de festivalsetting niet dezelfde hygiënische garanties als een kliniek. "Op deze manier lijkt het alsof een cosmetische ingreep iets is wat je doet tussen een paar drankjes door", zegt NVPC-voorzitter René van der Hulst van in de Telegraaf. "Ontzettend triest dat dit zomaar kan."

Professioneel
De botoxbehandeling wordt uitgevoerd door ‘cosmetisch arts’ Annebeth Kroeskop. Blijkens haar website staat ze als lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) “garant voor een professioneel medisch beleid” en draagt ze binnen de NVCG bij aan de onderwijscommissie van de opleiding tot cosmetisch arts. De NVCG zegt tegenwicht te willen bieden aan “collega’s die door onvoldoende kennis, kundigheid en integriteit het imago van serieuze cosmetische geneeskunde beschadigen”. De NVCG hanteert daartoe een eigen certificeringsysteem.

De organisatie laat volgens AT5 weten inmiddels af te zien van de botoxinjecties op het feest.


Bronhttp://www.skipr.nl/actueel/id15498-ophef-over-botoxstunt-op-erotisch-festival.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.