IGZ wil kwaliteitsnormen bij borstvergrotingen

18-10-2011

DEN HAAG - Privéklinieken moeten zo snel mogelijk gezamenlijk bekwaamheidsnormen opstellen voor cosmetische ingrepen zoals borstvergrotingen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft daartoe dinsdag opgeroepen. De inspectie zegt 'bezorgd' te zijn omdat de kwaliteitsnormen 'nog altijd' ontbreken.

Volgens huidige regels mogen basisartsen, zonder speciale opleiding, de operaties uitvoeren. Volgens de inspectie kan dat extra risico's opleveren voor de patiënt.

De IGZ wil dat er specifieke bekwaamheidsnormen komen, zodat vastgesteld kan worden of een arts bekwaam genoeg is om de cosmetische ingrepen uit te voeren. De inspectie kan dan beter toezicht uitoefenen, en de patiënt loopt minder risico.

 

Normen

Volgens een woordvoerster van de IGZ zijn de klinieken al enige tijd bezig met het opstellen van de normen, maar wil de inspectie er meer vaart inbrengen.

In privéklinieken werken ook plastisch chirurgen. Het is volgens de inspectie voor burgers niet eenvoudig om te achterhalen welke scholing hun behandelend arts heeft gehad.


AuteurNu.nl
Bronhttp://www.nu.nl/gezondheid/2644680/igz-wil-kwaliteitsnormen-bij-borstvergrotingen.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.