In welk seizoen kan ik het beste mijn ogen laten laseren?

08-07-2013

In welk seizoen kan ik het beste mijn ogen laten laseren? Deze vraag wordt regelmatig gesteld door mensen die in aanmerking willen komen voor ooglaseren. Om hierop een passend antwoord te geven moet eerst naar de persoon en de situatie gekeken worden. Zo zijn het soort werk, sport en hobby’s van de te behandelen patiënt belangrijke factoren.

Heeft iemand bijvoorbeeld last van hooikoorts en daardoor geïrriteerde ogen dan zal de oogarts adviseren om het in een periode te plannen waarin er minder pollen in de lucht zijn. Heb je een lange verre reis gepland, houd er dan rekening mee dat je maximaal een maand voor vertrek je ogen laat behandelen, zodat de eerste nacontroles hier hebben plaatsgevonden.

Werk of ben je veel buiten actief dan heeft de zomer als voordeel dat je wellicht minder last hebt van harde wind en koude neerslag. Wel geldt dat het dragen van een goede zonnebril het eerste jaar na een behandeling belangrijk is om je ogen tegen UV straling te beschermen.

Als je vaak in stoffige ruimtes werkt, houd er dan rekening mee dat je na een behandeling twee weken goede bescherming moet dragen of deze ruimtes moet vermijden. Misschien dan juist weer handig om het in de rustige maanden te plannen.

 


Bronhttp://www.alphens.nl/nieuws/bedrijven/10096,in-welk-seizoen-kan-ik-het-beste-mijn-ogen-laten-laseren.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.