Liever slank dan de juiste man?

05-10-2010

AMSTERDAM -  Het gewicht van een vrouw doet meer met haar gevoel van geluk dan haar liefdesleven. Hoe lief en leuk mannen ook zijn, en hoe goed de relatie ook is; slank zijn geeft een vrouw meer tevredenheid dan een relatie.

Dat blijkt uit een 24-jaar durend onderzoek van het Duitse Max Planck Institut voor Menselijke Ontwikkeling in Berlijn. Het lijkt erop dat het omgekeerde ook geldt: te dik zijn leidt tot meer leed en ellende dan vrijgezel zijn.

Altijd in gedachten

Dr Pam Spurr, psycholoog en auteur van het boek 'How to be a Happy Human', zegt tegen de Daily Mail: "Ik heb met veel vrouwen met overgewicht gewerkt en hun gewicht is altijd in hun gedachten. En niet op de achtergrond, maar op de voorgrond, omdat we in een samenleving leven die constant vorm, maat en aantrekkelijkheid beoordeelt. Mensen die dik zijn worden gestigmatiseerd door mensen die denken dat ze dom of lui zijn of er gewoon niks om geven."

Vrijgezel heeft meer hoop

Daartegenover staat de omstandigheid dat het steeds meer sociaal geaccepteerd is als iemand nog vrijgezel is. Dr. Spurr: "Iemand kan zeggen: 'ze is vrijgezel, maar ze is heel leuk'. Een vrijgezelle vrouw kan ontzettend eenzaam zijn, maar een stuk meer hoop hebben."

De studie naar de ups en downs in de levens van duizenden Duitsers is gedaan tussen 1984 en 2008 en gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences.


Bronhttp://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/7842811/__Liever_slank_dan_de_juiste_man___.html?p=18,1
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.