Medinova klinieken succesvol met invoering veiligheidsprogramma

16-01-2013

Haarlem, 16 januari 2013 - De Medinova klinieken voldoen aan alle eisen van het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) dat in het kader van het landelijk veiligheidsprogramma voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken ontworpen is. Hiermee laten de Medinova klinieken zien dat ze niet alleen de hoogste kwaliteit zorg leveren, maar ook de veiligste zorg leveren.

De kern van een VMS is het signaleren van risico's, het analyseren, en voorkomen van incidenten. Het VMS is erop gericht de risico's voor de patiënt te beheersen en schade aan de patiënt te voorkomen.

Bij het invoeren van het VMS starten klinieken bij de behandelingen die zij uitvoeren en kijken zij welke risico's er zijn. Er wordt gekeken naar kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, hygiëne en de klanttevredenheid. Alle handelingen en processen zijn nauwkeurig beschreven en geprotocolleerd, waardoor de kans op fouten aanzienlijk lager is. Klinieken met het  ZKN-keurmerk  staan na certificering garant voor zowel een hoge kwaliteit als geborgde veiligheid van medische zorg.

Over Medinova
Medinova is een netwerk van vier zelfstandige behandelcentra; Kliniek Klein Rosendael (in Rozendaal GLD), Kliniek Zestienhoven (in Rotterdam), Kliniek Breda en Kliniek OMC Haarlem. In deze klinieken worden onderzoeken en behandelingen aangeboden op het gebied van de orthopedie, neurochirurgie, plastische chirurgie, oogheelkunde en heelkunde. Naast het ZKN-keurmerk en de  veiligheidseisen heeft Medinova ook een ISO certificaat. Meer informatie over het VMS is te vinden op www.vmszkn.nl. Kijk voor meer informatie over de Medinova klinieken op www.medinova.com.  AuteurMedinova
Bronhttp://www.medinova.com/over-medinova/nieuws/2013/nieuwsberichten-2013/3069,-1377/medinova-klinieken-succesvol-met-invoering-veiligheidsprogramma
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.