Medisch toerisme

28-07-2010

AMSTERDAM -  Liposuctie in Miami, nieuwe borsten uit Brazilië, kronen uit Thailand en ooglaseren in Turkije. Genieten van een vakantie en tegelijkertijd een ingreep ondergaan is een heuse trend. Zou jij het aandurven?

Terwijl Nederland een van de beste zorgstelsels ter wereld heeft, combineren steeds meer mensen een medische of cosmetische ingreep met een mooie vakantie. Lange wachtlijsten, overbezette tandartsen, hoge kosten die niet geheel vergoed worden door de verzekering en lange periode tussen diagnose en behandeling zijn een paar redenen waarom mensen liever naar het buitenland uitwijken.

Buitenland

Medisch toerisme vindt over de hele wereld plaats, maar er zijn een aantal landen en gebieden die populair zijn voor specifieke behandelingen. Zo reizen jaarlijks vermoedelijk vijftienhonderd Nederlanders af naar Turkije voor een ooglaserbehandeling. Thailand staat bekend om zijn luxueuze privé klinieken waar je zelfs met je partner kunt bijkomen en vertoeven in een prachtige tropische omgeving. Verder zijn landen als Marokko, India, België en Duitsland ook geliefd bij de Nederlandse patiënten.

Geld

Geld is voor de meeste mensen een van de belangrijkste reden om in buitenland behandeld te willen worden. Vooral als het om bepaalde cosmetische ingrepen, zoals borstvergrotingen en neuscorrecties gaat. De consumentenbond raadt mensen aan eerst goed met hun zorgverzekeraar te overleggen, hoe het met de vergoedingen zit.


Bronhttp://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/7271549/__Medisch_toerisme__.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.