Nederlandse vrouw is blij met borsten

07-08-2012

AMSTERDAM - Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen wijst plastische chirurgie absoluut af als het om haar borsten gaat.

Zo blijkt uit onderzoek van Vrouwonline onder 1.900 lezeressen. Ruim 40 procent is dan ook zeer tevreden over haar borsten en vindt dat ze niet mag klagen, een derde geeft aan dat de boezem ermee door kan.

Bijna een derde kan dan ook niets aanwijzen wat ze echt lelijk vindt aan haar borsten, terwijl ze bij 22 procent te veel hangen en 16 procent ze te klein vindt. Een tiende van de ondervraagden vindt haar boezem te groot. Hoewel meer dan de helft nooit plastische chirurgie zou overwegen, denkt een kwart daar anders over en sluiten zij het niet uit. Een tiende staat er open voor.

Een derde van de ondervraagde vrouwen doet niets om haar borsten in vorm te houden of te krijgen, al zijn voorgevormde en push-up beha's bij 30 procent erg populair. Speciale oefeningen of verstevigende crèmes worden echter vrijwel niet gebruikt.

Partner

Ook de partner is over het algemeen tevreden, zo meent de Nederlandse vrouw. Meer dan de helft vindt haar borsten mooi. Een tiende weet niet wat haar partner van haar boezem vindt, omdat daar nooit over wordt gesproken.


Bronhttp://www.nu.nl/lifestyle/2877941/nederlandse-vrouw-blij-met-borsten.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.