Nieuw: jongere handen en slankere dijen met 1 ingreep

13-06-2013

Een op de acht dames maakt zich meer zorgen om het uiterlijk van haar handen dan dat van haar gezicht, dat tonen Britse cijfers aan. Een nieuwe cosmetische ingreep waarbij artsen vet van de dijen in de handen injecteren, pakt dit probleem aan.

Steeds meer dames laten hun rimpels aanpakken met botox of een facelift. Hierdoor lijken na verloop van tijd hun handen een pakje ouder dan hun gezicht. Dit lichaamsdeel, waarvoor lang geen verjongende ingreep bestond, geeft dan uiteindelijk toch nog de echte leeftijd van dames prijs, iets wat velen halstarrig toch blijven proberen te verdoezelen. Met de jaren verdwijnt namelijk het vet uit de handen, waardoor de onderliggende botten en aders beter zichtbaar zijn. Heel wat dames zoeken hier creatieve oplossingen voor, zangeres Madonna verstopt bijvoorbeeld dit lichaamsdeel onder hippe handschoenen, maar dit is helaas niet voor elke vrouw een optie, want het oogt wat raar op de werkvloer.

De Britse plastische chirurg Dennis Wolf voert daarom een techniek uit waarbij vet uit de dijen of buik wordt genomen met een nieuwe, redelijk pijnloze techniek. Vervolgens injecteert hij dit in de handen, zodat deze weer wat meer volume krijgen. Wolk gebruikte dit vet al om borsten en konten te vergroten en gelaatstrekken te verjongen.

Deze procedure is iets ingrijpender en duurder dan lichaamsvreemde stoffen, als botox of fillers, in te brengen. Lichaamseigen vet is echter veiliger, de kans dat je lichaam dit afstoot is namelijk kleiner. Het resultaat blijft ook langer, het effect kan jarenlang zichtbaar zijn. Terwijl je dit bij fillers slechts acht maanden ziet. De nadelen zijn wel dat het redelijk pijnlijk is en je handen eerst opgeblazen zijn. Ongeveer 70 procent van het vet 'overleeft' de ingreep, je moet even wachten voor een natuurlijk en egaal resultaat. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving en duurt ongeveer drie uur. Als laatste is de kostprijs ook een pijnlijk puntje, voor jonge handen moet je al gauw op 2.300 euro rekenen.

 

 


Bronhttp://www.goedgevoel.be/gg/nl/232/Plastische-chirurgie/article/detail/1619290/2013/04/22/Nieuw-jongere-handen-en-slankere-dijen-met-1-ingreep.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.