Nieuwe liposuctie pakt vet rond bikinibandjes aan

15-07-2013

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en kiezen voor plastische chirurgie aan hun buik, billen of armen. Nu het bikiniseizoen weer is begonnen, komt er een extra lichaamsdeel bij waarover vrouwen zich zorgen maken: het bovenlichaam. Vooral het vet dat op de rug uitpuilt naast, boven en onder de bikinibandjes houdt hen bezig.


Een privékliniek in Londen speelt handig in op die nieuwe onzekerheid, door het aanbieden van een 'beha bandjes liposuctie'. Die belooft dat het rugvet verdwijnt bij een operatie van slechts drie uur.

Aangezien er bij heel wat vrouwen vraag was om tegelijkertijd de bovenarmen, onderarmen en de bovenrug aan te pakken, ontwikkelde de kliniek zelfs een nieuwe microliposuctie. Op die plaatsen wordt het ongewenste vet eerst in kaart gebracht. Daarna worden de vrouwen onder lokale verdoving gebracht, met inspuitingen in de gebieden die aangepakt zullen worden. Vervolgens wordt het vet verwijderd via een holle buis (canule) met een diameter van 3 millimeter. Die procedure duurt in totaal zo'n twee à drie uur.

Prijskaartje
Uiteraard hangt daar ook een prijskaartje aan vast, beginnend vanaf zo'n 3.000 euro. Toch laten Britse vrouwen zich daar blijkbaar niet door afschrikken, want tussen 2010 en 2012 was er in de privékliniek een verdubbeling van het aantal patiënten dat zo'n microliposuctie liet uitvoeren.

In die periode zag dr. Puneet Gupta een stijging van het aantal vrouwen dat meer dan één gebied wil laten behandelen. "Als een patiënt aan mij vraagt om het bovenlichaam te behandelen, focus ik me niet op één specifiek gebied, maar bekijk ik ook de omliggende", vertelt hij.

Ondergoed
"Het volstaat niet om alleen aandacht te hebben voor bijvoorbeeld de bovenarmen. Je moet bekijken hoe het lichaam er zal uitzien met kleren, en vooral op de plaatsen waar het ondergoed zit." Op die manier krijgt het volledige bovenlichaam een slanker uitzicht.

Hij vindt het ook belangrijk dat de operatie kan uitgevoerd worden zonder algemene verdoving. "Na de operatie kan de patiënt bijna onmiddellijk zijn dagelijkse routine terug opnemen", besluit hij.  


Bronhttp://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/1645641/2013/06/04/Nieuwe-liposuctie-pakt-vet-rond-bikinibandjes-aan.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.