Ongewijzigd advies plastisch chirurgen over verwijdering PIP-implantaten

12-12-2013

Afgezien van de uitkomsten van het nieuwe onderzoek blijven Nederlandse plastisch chirurgen het verstandig vinden dat draagsters van PIP-borstimplantaten deze laten verwijderen. De kans dat deze omstreden implantaten gaan lekken en scheuren is te groot, waardoor deze groep vrouwen een verhoogd risico loopt.

'Iedere uitzondering uitsluiten'
"Om elke uitzondering uit te sluiten en vanwege de bevestiging dat er wel een grotere kans is op scheuren en lekken van PIP-implantaten" blijft de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie bij haar advies. In Nederland hebben ongeveer 1000 tot 1400 vrouwen deze implantaten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg bracht de resultaten van het onderzoek eind oktober naar buiten. Uit het onderzoek blijkt dat de kans op scheuren en lekken bij de implantaten hoger is dan bij implantaten van andere merken. Het onderzoek toonde niet aan dat de implantaten de kans op kanker verhogen.

Vier jaar cel
Afgelopen dinsdag veroordeelde de Franse rechter de oprichter van de PIP-fabrikant Jean-Claude Mas tot 4 jaar cel. De rechtbank in het Franse Marseille vond bewezen dat de 74-jarige Mas zijn klanten doelbewust heeft bedrogen.

 

 


Bronhttp://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/plastisch-chirurgen-verwijder-pip-implantaat
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.