Ook dubbele borstamputatie voor Anastacia

01-10-2013

Zangeres Anastacia heeft maakte onlangs bekend dat ook zij, net als actrice Angelina Jolie, een dubbele borstamputatie heeft ondergaan. Zij nam deze beslissing toen eerder dit jaar voor de tweede keer kanker bij haar werd geconstateerd.

De Amerikaanse ster onthulde aan haar fans dat ze in de laatste fase van haar herstel van deze zware ingreep begonnen is. De 45-jarige borstkankerpatiënte is nu klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Anastacia annuleerde haar Europese tournee nadat in februari voor de tweede keer borstkanker bij haar werd vastgesteld. Anastacia overwon in 2003 ook al een keer deze slopende ziekte. Ze werd genezen verklaard na een operatie en een bestralingskuur.

Ze verklaarde zelf waarom ze nu pas haar keuze van eerder dit jaar openbaar maakt: "Omdat oktober borstkankermaand is, wil ik alle lotgenoten een hart onder de riem steken. Eerder dit jaar kreeg ik voor de tweede keer de diagnose, momenteel ben ik aan het einde van mijn herstel van een dubbele borstamputatie. Deze maand krijgen alle borstkankerpatiënten de kans om sterker te worden en elkaar te steunen. Het is dankzij vroege diagnoses dat ik nu nog altijd leef."

Actrice Angelina Jolie verklaarde eerder dit jaar dat ze een preventieve dubbele mastectomie had ondergaan, omdat ze drager is van een genmutatie dat de kans op borstkanker aanzienlijk verhoogt. Sharon Osbourne kwam hier vorig jaar in november al voor uit. Zij herstelde tien jaar geleden volledig van darmkanker, maar opteerde voor de amputatie nadat ze had te horen gekregen dat ook zij deze genmutatie had.


Bronhttp://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1714855/2013/10/01/Ook-dubbele-borstamputatie-voor-Anastacia.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.