Optometristen Regio Rijnmond organiseren Maculaweek

27-09-2013

In het kader van World Sight Day (donderdag 10 oktober) organiseert het Optometristen Collectief Rijnmond van 7 t/m 12 oktober een Maculaweek. Tijdens deze week kunt u uw ogen laten testen op Maculadegeneratie, een oogaandoening waarbij uw centrale gezichtsvermogen geleidelijk achteruitgaat. Met name 55-plussers worden uitgenodigd voor een Maculascreening.

Wat is Maculadegeneratie?
Maculadegeneratie is een aandoening waarbij het gezichtsvermogen in het midden, het scherpste zicht, achteruitgaat. Naar schatting hebben in Nederland 70.000 tot 100.000 mensen last van deze aandoening.
In de loop van tijd kunnen er klachten ontstaan, waaronder: een wazige of donkere vlek die steeds met uw oog meebeweegt en een vervorming van het beeld dat u ziet. Risicofactoren waardoor de kans op Maculadegeneratie wordt vergroot, zijn leeftijd, geslacht, roken, voeding en ook erfelijkheid speelt een rol.

Hoe wordt u getest?
U krijgt een vragenlijst waarin onder andere wordt gevraagd naar: uw leeftijd, of Maculadegeneratie voorkomt in uw familie, of u medicijnen gebruikt en zo ja, welke en of u last heeft van beeldvervorming. Daarnaast wordt er tijdens de screening uw gezichtsvermogen bepaald, er wordt een foto gemaakt van uw netvlies en u krijgt een test met de Amslerkaart. Indien nodig, wordt u naar uw eigen oogarts verwezen. Voor meer informatie over het Optometristen Collectief Rijnmond: http://www.oogzorgspecialisten.nl/  


Bronhttp://www.desteronline.nl/laat-uw-ogen-testen-maculadegeneratie-kralingen/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.