Oud-dermatologen Catharina starten nieuwe kliniek

06-08-2013

Twee van de vier dermatologen die moesten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, werken sindskort in een nieuwe vestiging van zorgketen Mohs Klinieken in Eindhoven.

Het is een zelfstandig behandelcentrum voor dermatologische zorg, gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van huidkanker en spataderen. De nieuwe kliniek zit op een tijdelijke locatie aan de Onze Lieve Vrouwenstraat en verwacht in het najaar de definitieve locatie in Eindhoven te betrekken. Het is nog niet duidelijk waar dit is.

Conflict

De dermatologen vertrokken in mei bij het Catharina na een conflict met het bestuur. Het bestuur beëindigde het contract met hen omdat ze zonder toestemming binnen de ziekenhuismuren een praktijk voor cosmetische ingrepen zouden zijn begonnen. De maatschap van de dermatologen weerspreekt dit en zegt dat de voorzitter van de raad van bestuur, Piet Batenburg, mondeling toestemming had verleend. Het ziekenhuis en de dermatologen zijn nog in een juridische procedure verwikkeld over deze kwestie. De vier dermatologen die moesten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis eisen minstens 3 miljoen euro schadevergoeding van het Eindhovense ziekenhuis.

Oud-dermatologen Catharina

De twee dermatologen die bij Mohs Klinieken in Eindhoven gestart zijn, dr. Ostertag en dr. Verhaegh, zijn gepromoveerd op de behandeling van huidkanker met Mohs micrografische chirurgie en laserbehandeling. Beiden zijn onder meer mede verantwoordelijk voor het maken van richtlijnen door de Nederlandse vereniging Dermatologie en Venereologie. Mohs Klinieken heeft vestigingen in Dordrecht, Gorinchem, Amsterdam en Hoorn.


Bronhttp://www.skipr.nl/actueel/id15453-oud-dermatologen-catharina-starten-nieuwe-kliniek.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.