'Permanente glimlach' nieuwste trend in plastische chirurgie

29-08-2013

In Azië is een nieuwe, vreemde trend opgedoken in de wereld van plastische chirurgie. Patiënten kunnen nu de zijkant van hun mond omhoog laten krullen, om zo een 'permanente glimlach' te verkrijgen.

Dr. Kwon Taek Keun, stichter van de Zuid-Koreaanse AONE-kliniek die de ingreep aan hun aanbod heeft toegevoegd, zegt: "De mondhoeken krullen heel natuurlijk omhoog. Ook op een gezicht in rust, maar bij een glimlach worden ze des te meer uitgesproken." De kliniek noemt de procedure informeel 'smile lipt', een contaminatie van 'lip' en 'lift'.

Zuid-Korea is met stip wereldkampioen in het aantal esthetische ingrepen per inwoner. Volgens statistieken bijgehouden door de International Society of Aesthetic Plastic Surgeons zouden maar liefst één op vijf Zuid-Koreaanse vrouwen al onder het mes zijn gegaan in het streven naar een mooier uiterlijk.

De meest uitgevoerde operaties blijven ooglid- en neuscorrecties, maar de laatste jaren raken steeds meer riskante ingrepen in zwang. Zo zou een bepaalde operatie aan de kin, die moet zorgen voor een verfijnde onderkaak in V-vorm, in maar liefst 52% van de gevallen leiden tot gezichtsverlamming en moeilijkheden met kauwen en slikken. 

 


Bronhttp://www.zita.be/nieuws/bizar/2695895_permanente-glimlach-nieuwste-trend-in-plastische-chirurgie-video.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.