Plastisch chirurgen ergeren zich aan Groupon-acties

10-07-2013

"Alleen vandaag geldig, ooglaser-behandeling met 54 procent korting." Met dit soort aanbiedingen, zoals twee dagen geleden werd gedaan via internetbedrijf Groupon, heeft de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) erg veel moeite.

Dit jaar nog scherpte de vereniging de eigen regels aan voor reclame voor esthetische chirurgie. "Maar tegen beroepsgroepen die wel in de cosmetische sector werken maar geen lid van ons zijn, kunnen wij niets beginnen", zegt NVPC-voorzitter René van der Hulst.

Striktere regels
Hij pleit al langer voor veel striktere regels rond reclame voor cosmetische ingrepen. "Het moet een weloverwogen keuze zijn, niet iets wat je impulsief beslist omdat je korting krijgt." Dat die regels er nog niet zijn, ligt volgens hem aan de "trage" overheid. "Het ministerie van Volksgezondheid moet hier beleid op maken, maar ze zijn daar niet zo snel."

Maar ook beroepsgroepen zouden zelf al regels moeten opstellen, zoals de NVPC heeft gedaan, vindt Van der Hulst. "Wij kunnen onze leden geen boetes opleggen, maar we kunnen ze wel waarschuwen of eventueel schrappen als lid." Bij de NVPC is ongeveer 95 procent van de plastisch chirurgen in Nederland aangesloten.

Richtlijnen
Binnen de oogheelkunde bestaan deze richtlijnen nog niet, maar het is wel degelijk een wens van de wetenschappelijke vereniging Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). "Dit soort stuntaanbiedingen zijn een heel vervelend en onaangenaam probleem", zegt Peter Ringens, voorzitter van de kwaliteitscommissie van de NOG. "Volgens de letter van de wet mag het wel, maar wenselijk wil ik het zeker niet noemen."

 


Bronhttp://www.skipr.nl/actueel/id15161-plastisch-chirurgen-zien-groupon-acties-niet-zitten.html#sthash.8NAGzEkW.dpuf
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.