Plastische chirurgie maakt slechts 3 jaar jonger

06-08-2013

Dit bewijst een nieuw onderzoek van het Lenox Hill Hospital in Manhattan. Hieruit blijkt dat het verjongende effect van plastische chirurgie betrekkelijk klein is. Een tegenvaller voor mensen die denken dat ze een jonger uiterlijk kunnen krijgen dankzij plastische ingrepen als ooglidcorrecties en wenkbrauwlifts.

Onderzoekers vroegen aan een groep proefpersonen om foto’s te bekijken van mensen tussen 42 en 73 jaar die een plastische ingreep hadden ondergaan. De respondenten waren niet op de hoogte dat de mensen aan hun gelaat lieten sleutelen. Een andere groep kreeg foto’s te zien van dezelfde mensen, maar dan voor hun operatie. Ook zij wisten niets van de achterliggende studie. Beide groepen moesten de mensen op de foto’s beoordelen op aantrekkelijkheid.

Uit hun scores blijkt dat de proefpersonen die de foto’s na de ingreep zagen, niet veel meer punten gaven dan de groep die de natuurlijke kiekjes moesten beoordelen. De wetenschappers vroegen ook om de leeftijd van de mensen in te schatten. En daaruit blijkt dat de personen die een ingreep lieten uitvoeren amper 3 jaar jonger oogden dan vroeger, wanneer ze nog niet onder het mes waren geweest.

Psychologe Nancy Etcoff suggereert dat de patiënten, die enkel voor een ooglidcorrectie of wenkbrawlift kozen, misschien te weinig lieten veranderen om een verbluffend resultaat te bekomen. ‘Bepaalde zones in hun gezicht zijn strakker, terwijl andere onbehandelde zones met rimpels en roodheid hun ware leeftijd niet verstoppen’. Lifestylesite The Gloss schrijft dan weer dat dit onderzoek bewijst dat mensen denken dat ze mooier worden van plastische ingrepen, terwijl dat in realiteit niet noodzakelijk het geval is.


Bronhttp://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130805_00681654
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.