Reclame Code Commissie stelt Marks in het gelijk tegen L’OREAL

13-03-2013

Amsterdam, woensdag 13 maart 2013 - L’Oréal vindt opnieuw de Reclame Code Commissie tegenover zich na een aanklacht over misleidende reclame. In 2012 werd NCRV presentator Jetske van den Elsen al in het gelijk gesteld. Dit keer betreft het een klacht van esthetisch arts Stephan Marks van Esthetische Geneeskunde in Amsterdam over reclame voor Revitalift Laser X3 crème. Volgens de uitspraak van de  Reclame Code Commissie van 11 maart jl. vergelijkt  L’Oréal de effectiviteit van deze crème op misleidende wijze met die van een CO2 laser.

Marks werd op alle onderdelen van zijn klacht in het gelijk gesteld. Hij diende zijn klacht in omdat een vergelijking tussen de crème van L’Oréal en de CO2 laser in de strijd tegen rimpels op allerlei fronten mank gaat. Zo stelde hij dat de instellingen van de door L’Oréal gebruikte CO2 laser slechts suboptimaal zijn. 

De gebruikte CO2 laser kent zes verschillende standen, maar L’Oréal maakte voor haar test alleen gebruik van de aller-lichtste stand. Bovendien vond er slechts één sessie plaats waar er bij deze laserbehandeling vier worden aanbevolen. Ook aan de twaalf weken die nodig zijn om maximale rimpelverandering waar te nemen, hield L’Oréal zich niet.

Niettemin claimt L’Oréal resultaten die spectaculair, verbluffend en onverwacht zouden zijn. Laser zou niet langer het enige wapen tegen rimpels zijn.

Tegelijkertijd maakte L’Oréal ook nog gebruik van twee andere studies en suggereerde dat de resultaten uit de vergelijkende studie met de CO2 laser kwamen. Dit bleek echter niet het geval, aldus de Reclame Code Commissie.

Stephan Marks, met zijn praktijk voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam, stoorde zich aan de misleidende wijze waarop consumenten worden verleid een dergelijke crème te kopen. Zelfs nadat het bedrijf al eerder op de vingers is getikt.

De Reclame Code Commissie stelde hem in het gelijk. L’Oréal krijgt de aanbeveling haar reclame uitingen voor het betreffende product niet meer te gebruiken. De fabrikant kan binnen 14 dagen in beroep gaan.

 

 

 


AuteurStephan Marks
Bronhttp://www.kveg.nl/nieuws
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.