Reclameverbod plastische chirurgie in BelgiŽ opgeheven

22-05-2013

Het Grondwettelijk Hof heeft de wet vernietigd die artsen verbiedt reclame te maken voor plastische chirurgie. Onder meer plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs had die wet aangevochten.

De wet moest een einde maken aan praktijken waarbij plastische chirurgen voor behandelingen, zoals bijvoorbeeld liposucties en borstvergrotingen klanten ronselen met kortingsbonnen, prijslijsten op websites, voor-en-na-foto's en realitysoaps.

Bepaalde ingrepen, zoals epilatie via de laser, mogen echter ook door schoonheidsspecialisten - die geen dokter zijn - worden uitgevoerd. Die mogen daarvoor wel reclame maken, terwijl de chirurgen dat niet mogen. Het Grondwettelijk Hof ziet daarin een vorm van ongeoorloofde discriminatie. Het Hof acht het "niet pertinent om voor dezelfde of soortgelijke ingrepen een reclameverbod in te voeren, naar gelang de persoon die de ingreep uitvoert".


Bronhttp://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1637665/2013/05/22/Verbod-op-reclame-voor-plastische-chirurgie-opgeheven.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.