Relatief veel cosmetische ingrepen Nederland

19-10-2013

Nederland was in 2011 goed voor 0,7 procent van de wereldwijd gedane cosmetische ingrepen. Dat blijkt uit gegevens van de Internationale Vereniging voor Esthetische Plastisch Chirurgen. Nederland zit daarmee driemaal boven het wereldwijde gemiddelde per inwoner, al zijn bijvoorbeeld de Grieken nog een stuk enthousiaster met cosmetische ingrepen.

 

In Nederland zijn in 2011 ruim 46.000 chirurgische operaties gedaan en nog eens ruim 55.000 ingrepen waar geen mes aan te pas kwam. In totaal dus ruim 100.000 ingrepen en daarmee staat Nederland op de 24e plaats wereldwijd. Koplopers qua absolute getallen zijn de Verenigde Staten (3,1 miljoen ingrepen), Brazilië (1,45 miljoen) en China (1,1 miljoen).

Relatief gezien worden er per Nederlander echter een stuk meer ingrepen gedaan dan bijvoorbeeld per Chinees. Het vaakst wordt er per hoofd van de bevolking aan het lichaam gesleuteld door de Grieken, gevolgd door de Italianen en de Zuid-Koreanen. Daar ligt het aantal lichamelijke verfraaiingen per jaar nog ongeveer tweemaal zo hoog per hoofd van de bevolking als in Nederland en dus zo'n zes keer boven het wereldwijde gemiddelde.

De populairste operatieve ingreep is wereldwijd liposuctie, gevolgd door borstvergroting of -verkleining en ooglidcorrecties. De ingrepen zonder mes bestaan voor meer dan de helft uit injecties met botox en hyaluron, om bijvoorbeeld rimpels weg te werken.


Bronhttp://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3529924/2013/10/19/Relatief-veel-cosmetische-ingrepen-Nederland.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.