Siliconen borstimplantaten, wel of niet veilig?

19-09-2016

Siliconen borstimplantaten spelen weer op. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat iets van tweehonderd vrouwen onderzoeken die mogelijk klachten hebben door siliconen borstimplantaten. Dit nieuws is naar buiten gekomen middels Nieuwsuur.

Het onderzoek moet duidelijkheid geven of er trends of overeenkomsten zijn te vinden in hun klachten. Dan wordt mogelijk met artsen en fabrikanten gesproken over oplossingen.

De vrouwen met de klachten hebben zich gemeld bij patiëntenorganisatie SVS. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet het onderzoek. Wanneer de uitkomsten bekend zijn, is nog niet duidelijk.

De vrouwen hebben verschillende soorten implantaten van verschillende merken… Mocht je dus implantaten hebben en klachten? Neem ze dan serieus!!

Uit onderzoek van het VU medisch centrum kwam een aantal jaren geleden naar voren dat siliconen borstprotheses schadelijk zijn. Veel van de tachtig toen onderzochte vrouwen kregen klachten als borstpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn en concentratie- en woordvindingsstoornissen.


Bronhttp://gezondheid.blog.nl/algemeen/2016/09/18/siliconen-borstimplantaten-wel-of-niet-veilig
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.