Steeds meer sporters kiezen voor ReLEx smile ooglaseren

09-10-2014

Sporten zonder bril of contactlenzen, het is de wens van een groot aantal mensen. Dankzij de nieuwe, minimaal invasieve ReLEx smile techniek zijn  ooglaserbehandeling efficiënter en veiliger geworden.

Gezichtsscherpte en prestaties

Sporten met bril of contactlenzen. Voor de ene is het vanzelfsprekend, voor de andere een groot probleem. Een goede gezichtsscherpte is voor sportieve prestaties van groot belang. Er zijn maar weinig sporten waarin men niet afhankelijk is van zijn zicht. Hoe scherper het beeld dat de ogen opvangen, hoe beter de coördinatie en het inschattingsvermogen. Echter, veel mensen kunnen zonder hulpmiddelen niet goed zien en hebben deze hulpmiddelen daarom ook nodig tijdens het sporten.

Bril en contactlenzen

“Ongeveer 43% van de bevolking heeft bril of contactlenzen nodig om optimaal te kunnen sporten. Dat is inderdaad vrij veel.” Aan het woord is Dr. Hugo Van Cleynenbreugel, oogarts van Mediclinic te Leuven. “Voor veel mensen is sporten met een bril helemaal geen optie omdat de glazen beslaan en omdat het de bewegingsvrijheid beperkt. Met contactlenzen heb je die problemen niet, hoewel het ook niet voor iedereen de oplossing is. Contactlenzen kunnen verschuiven in het oog tijdens sporten. Daarbij is er ook een zeker infectiegevaar als men zwemt met contactlenzen. Watersporten en contactlenzen is in feite geen ideale combinatie”.

ReLEx smile, een veilige en pijnloze correctie van het zicht

In toenemende mate kiezen sporters voor een ooglaserbehandeling. Dat is logisch want is slechts 20 minuten is men van bril en contactlenzen verlost. Daarom is het voor veel sporters de ideale oplossing. “Het is een snelle, pijnloze ingreep maar het blijft natuurlijk een operatie”, aldus Dr. Van Cleynenbreugel. “ In het verleden werd de LASIK techniek veel uitgevoerd. Echter, bij  LASIK blijft het oog kwetsbaarder na de ingreep. Je mag dan geen elleboog of hand meer tegen het oog krijgen. En dat is nu net bij sporten zoals basketbal of voetbal niet uit te sluiten. De nieuwste techniek, ReLEx smile heeft dat risico niet meer. Het oog loopt bij het sporten niet meer risico dan voor de ingreep. Dat is een grote verbetering.”

Informatieavond “oog en sport”

Dr. Van Cleynenbreugel begeleidt als oogarts verschillende sportclubs. Op 22 oktober spreekt bij over bril, contactlenzen en ooglaseren op de Informatieavond “Oog en Sport” in de Sportoase Philipssite te Leuven. De avond start om 19.30 h. Aanmelden kan via info@medifocus.be.


AuteurMediclinic
Bronhttp://www.mediclinic.eu/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.