'Steeds meer vrouwen grijs op jonge leeftijd'

21-03-2011

AMSTERDAM - In het verleden spotten vrouwen hun eerste grijze lok haar pas wanneer ze eind dertig of begin veertig waren. Vandaag de dag wordt bijna een derde van de vrouwen jonger dan dertig al grijs.

Volgens Brits onderzoek, uitgevoerd door een specialist in haarkleuring, zag 32 procent van de vrouwen onder de 30 al een grijze lok tussen hun haardos. Twee derde van hen geeft stress de schuld. Twintig jaar geleden zag slechts 18 procent van de vrouwen onder de 30 hun haar grijs worden.

Claire Peake, senior productmanager bij het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde, vertelt: "Meer dan 7 miljoen Britse vrouwen kleuren zelf hun haar. We dachten altijd dat de reden daarvoor was om een keer een andere kleur uit te proberen. Echter kleuren jonge vrouwen steeds vaker hun haar om grijze haren te verbergen."

Voor tricholoog Philip Kingsley is het een bekend probleem. "Grijs wordend haar staat synoniem voor het ouder worden en in onze moderne cultuur, proberen we de tekenen van het ouder worden zo veel mogelijk uit te stellen."

 

Voorkomen

Daily Mail meldt dat het volgens een ander beautymerk wellicht binnen 10 jaar mogelijk is om een voedingssupplement of shampoo te creëren met een enzym dat het grijs worden voorkomt of zelfs terug draait.


Auteur NU.nl/Sabrina Meijer
Bronhttp://www.nu.nl/lifestyle/2473394/steeds-meer-vrouwen-grijs-jonge-leeftijd.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.