Tanden bleken alleen nog bij de tandarts

21-06-2012

DEN HAAG – Vanaf 1 november 2012 mogen alleen tandartsen nog uw tanden bleken en dan ook alleen met bleekmiddelen met maximaal 6% waterstofperoxide. Rechtstreekse verkoop aan consumenten met een waterstofperoxidegehalte tot 0,1% door bijvoorbeeld drogisterijen en via internet blijft vrij. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat hierop controleren.

Momenteel kunt u bij verschillende schoonheidssalons en mondhygiënistes zonder professionele tandheelkundige kennis terecht voor het bleken van uw tanden. Zij gebruiken middelen die tot 35% waterstofperoxide bevatten. Hiermee wordt een snel resultaat bereikt, maar dit is niet zonder risico’s.

Vanaf 1 november kunt u bij hen nog steeds terecht voor het bleken van uw tanden, alleen zal het gebruikte middel dan niet meer dan 0,1% waterstofperoxide bevatten. Verder wordt u aangeraden altijd met de tandarts te overleggen voordat u een dergelijke behandeling ondergaat.

Vrije verkoop

De NVWA gaat optreden tegen de vrije verkoop van tandbleekmiddelen met een concentratie waterstofperoxide die hoger is dan 0,1%. Bovendien controleert de NVWA of tandbleekmiddelen die bestemd zijn voor tandartspraktijken niet meer dan 6% waterstofperoxide bevatten.

Daarnaast houdt de NVWA etiketten vanaf 1 november scherp in de gaten, hierop moet het exacte percentage waterstofperoxide vermeld staan als dit hoger is dan 0,1%.


AuteurKliniekeninfo
Bronhttp://www.vwa.nl/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.