Tatoeages verwijderen op kosten van de overheid

30-09-2013

In de Amerikaanse stad San Pablo helpt de overheid werkloze bewoners bij het verwijderen van zichtbare tatoeages die de zoektocht naar een baan bemoeilijken.

San Pablo kent een werkloosheid van 15,6 procent (twee keer het Amerikaanse gemiddelde) en dat vraagt om drastische maatregelen, meldt het lokale Contra Costa Times. Zo bleek uit eerder onderzoek dat tatoeages - althans, de zichtbare - niet handig zijn als iemand op gesprek komt voor een baan.

Sollicitatiecursus inbegrepen
Voor 50 dollar kunnen inwoners van San Pablo hun tatoeages laten verwijderen; mensen van buiten de gemeente kunnen dat tegen het hogere, maar nog steeds schappelijke bedrag van 75 dollar doen. Het verwijderen van tatoeages loopt normaal in de honderden dollars per sessie.

Er zitten wel voorwaarden aan de regeling. Het moet namelijk om een zichtbare tatoeage gaan. In dat geval biedt de gemeente tien lasersessies aan, alsmede een reeks workshops van acht weken over solliciteren en het zoeken naar een baan. Ook een cursus van vier weken over verantwoord geld uitgeven hoort bij het pakket. Wie alles met succes doorloopt, krijgt de helft van de kosten weer terug.


Bronhttp://www.nrc.nl/carriere/2013/09/27/amerikaanse-stad-helpt-werklozen-bij-verwijderen-tatoeages/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.