Verdriedubbeling cosmetische ingrepen rond de feestdagen

03-01-2012

AMSTERDAM - Chirurgen en dermatologen deden in de maand december goede zaken. Zij voerden drie keer zoveel ingrepen uit als normaal.

Patiënten willen een cosmetische ingreep het liefst in december. Volgens de New Yorkse dermatoloog Debra Jaliman heeft deze maand de voorkeur door de vele vakantiedagen.

“Patiënten houden zich graag schuil na een cosmetische ingreep”, zegt Jaliman in de Daily Mail. “Tijdens vakantiedagen kunnen zij herstellen van wonden en littekens.” Jaliman heeft de week voor de jaarwisseling 15 facelifts uitgevoerd. Dr. Franklin Rose uit Houston, Texas, maar liefst 20 facelifts.

Of december in Nederland ook een populaire maand is voor cosmetische ingrepen is niet bekend. Wel meldt ISAPS, de professionele wereld beroepsorganisatie van plastisch chirurgen, dat wereldwijd het aantal chirurgische en niet-chirurgische ingrepen met een esthetisch oogmerk is gestegen.

VS is koploper met bijna 18 procent van de totale hoeveelheid plastisch chirurgische ingrepen. Nederland staat op de 24ste plaats in de ranglijst, met 0,6 procent van het totale aantal ingrepen.


Bronhttp://www.nu.nl/vrouw/2706572/verdriedubbeling-cosmetische-ingrepen-rond-feestdagen.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.