Vergoeding voor vrouwen met PIP-implantaten

18-11-2013

Vergoeding voor vrouwen met PIP-implantaten Nederlandse vrouwen met borstimplantaten van het Franse merk PIP, kunnen mogelijk een schadevergoeding krijgen.

Afgelopen donderdag bepaalde een Franse rechter dat zo'n 1.600 vrouwen van verschillende nationaliteiten 3.000 euro per persoon kunnen krijgen van TÜV Rheinland.
Dat is het bedrijf dat ervoor zorgde dat de implantaten goedgekeurd werden voor de Europese markt. Het steunpunt voor vrouwen met siliconen borstimplantaten liet dat weten.

Het steunpunt roept Nederlandse vrouwen met PIP-implantaten op zich te melden, zodat gezamenlijk kan worden opgetrokken. De Nederlandse vrouwen waren namelijk niet betrokken bij de rechtszaak in Frankrijk.

Onrust
De PIP-implantaten leidden eind 2011 tot veel onrust onder vrouwen. Ze zijn bang dat ze door lekken in de implantaten auto-immuunziekten of bindweefselziekten hebben gekregen.

De fabrikant kan niet meer verantwoordelijk worden gesteld, die is failliet.

Inspectie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) liet 2 weken geleden nog weten dat de PIP-implantaten geen verhoogd risico vormen voor de gezondheid van draagsters.

De IGZ baseerde zich op uitkomsten van een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie. De onderzoekers concludeerden wel dat de kans op scheuren en lekken bij de PIP-implantaten verhoogd is.


Bronhttp://www.nu.nl/binnenland/3629004/vergoeding-vrouwen-met-pip-implantaten.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.