Vergoedt zorgverzekering plastische chirurgie in 2016?

17-12-2015

Plastische chirurgie is voor de een noodzaak, voor de ander een manier om er mooier uit te zien. Je krijgt deze zorg dan ook alleen vergoed uit de basisverzekering als er een medische noodzaak voor is. 

Medische noodzaak

Ben je geboren met een hazenlip, heb je ernstige brandwonden opgelopen of is er bijvoorbeeld een borst geamputeerd? Dan krijg je de operatie vergoed uit de basisverzekering.
Maar wil je een borstvergroting of iets anders aan je lichaam laten veranderen dan krijg je dat niet vergoed. Wel kun je je hiervoor aanvullend verzekeren. 

Borstvergroting en zorgverzekering

Stel je dat al jaren ontevreden bent over de grootte van je borsten dan kun je een borstvergroting laten doen. Om (een deel van) deze operatie vergoed te krijgen, kun je je aanvullend verzekeren.
De meeste verzekeraars vergoedden alleen medisch noodzakelijke ingrepen. Maar er zijn een paar verzekeraars die via de aanvullende verzekeringen ook niet medisch noodzakelijke plastische chirurgie vergoeden. Goed om te weten dat je altijd toestemming nodig hebt van je verzekeraar, zonder die toestemming krijg je de zorg niet vergoed.

Premies plastische chirurgie

De premies voor zorgverzekeringen die plastische chirurgie vergoeden, lopen uiteen van 12,44 euro tot 147,80 euro per maand. Wil je wat aan je lichaam laten doen om cosmetische redenen dan is het wellicht verstandiger om voor zo’n ingreep te sparen in plaats van je ervoor te verzekeren. Want bij een dure zorgverzekering betaal je niet alleen voor plastische chirurgie maar ook voor zorg die je misschien helemaal niet nodig hebt. Bekijk de vergoedingenpagina plastische chirurgie voor meer informatie en de premies van de zorgverzekeraars.


AuteurEsther Storm
Bronhttp://weblog.independer.nl/zorgverzekeringen/vergoeding-plastische-chirurgie-2016/
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.