Vijftigplussers ondergaan massaal cosmetische ingrepen

27-10-2010

Het aantal vrouwen dat na haar menopauze een cosmetische ingreep ondergaat, is met 70 procent gestegen. Dat beweert een belangrijke Britse kliniek gespecialiseerd in plastische chirurgie.

Niet-chirurgisch

De Harley Medical Group zegt dat ze steeds meer vrouwen ouder dan 50 over de vloer krijgen. Het lijkt alsof degenen die hun menopauze achter de rug hebben wanhopiger zijn om de klok terug te draaien. Vooral niet-chirurgische ingrepen als fillers, laserbehandelingen, botoxinjecties en peelings, zijn populair bij hen.

Na menopauze

Een daling in het niveau van het voortplantingshormoon oestrogeen tijdens de menopauze maakt dat de huid moeilijker hydraterende crèmes opneemt, waardoor die droger wordt en gaat hangen. Dit kan ook spataders, acne en een vlekkerige huid veroorzaken. Andere typische kwaaltjes zijn dunner haar, gewichtstoename, een zwakke blaas en gezichtsbeharing, waardoor ze zich slecht en onaantrekkelijk voelen. De huidcellen bij jongeren vernieuwen zich elke 26 tot 28 dagen, na de menopauze daalt de frequentie naar elke 50 dagen, waardoor de huid doffer wordt. Ook neemt de productie van collageen en elastine af, deze stoffen geven een volle, frisse look.

Behandelingen

Laserbehandelingen en peelings kunnen pigmentvlekken behandelen. Botox, wat de gezichtsspieren verlamt, en fillers, een soort van zacht weefsel dat artsen in de huid injecteren, verhelpen ongewenste rimpels. Manager Lisa Littlehales van The Harley Medical Group: "Je lichaam verandert drastisch na de menopauze, je ziet er anders uit en je voelt je anders dan ervoor, dat kan je zelfvertrouwen beïnvloeden. Deze dames willen er niet per se jonger uitzien, maar wel beter gedurende een lange tijd." Brits plastisch chirurg Rajiv Grover: "Oudere vrouwen opteren vaak voor minder ingrijpende procedures dan operaties. Deze zijn efficiënter voor die leeftijdsgroep, ze hebben ook meer budget voor dat soort behandelingen dan jongere dames."


Bronhttp://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1175349/2010/10/27/Vijftigplussers-ondergaan-massaal-cosmetische-ingrepen.dhtml
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.