Voetoperaties in opmars door stiletto's

28-07-2010

AMSTERDAM -  Dat vrouwen gek zijn op stiletto's wisten we al. Nu blijkt dat steeds meer dames hun voeten laten opereren om beter in smalle hakken te kunnen passen.

De ingrepen zouden het lopen op stiletto's niet gemakkelijker of minder pijnlijk maken, maar alleen de voet wat mooier laten lijken in de schoen.

Assepoester

In Los Angeles zijn de operaties een groot succes. Daar bieden verschillende esthetische klinieken pakketten aan. Zo verwijderd de 'Assepoesterprocedure' knobbels en maakt de voeten smaller. 'De perfecte tien' zorgt ervoor dat je tien tenen worden verkort en mooi recht worden gezet.

Botox

Daarnaast is er de 'kusseningreep', die vet uit de onderbuik in de bal van de voet spuit en zo een extra kussentje maakt. Verder zorgt een botox ingreep in de tenen ervoor dat je voeten minder gaan zweten en de vorming van schimmels wordt voorkomen.

Engelsen

Ook in Groot-Brittannië zijn de voetoperaties aan een opmars bezig. Ondertussen zouden Britse vrouwen al 36 miljoen euro per jaar uit geven om medische problemen ten gevolge van hoge hakken, zoals knobbels en geknelde zenuwen, te verhelpen.


Bronhttp://www.telegraaf.nl/vrouw/7274541/__Voetoperaties_in_opmars_door_stilettos__.html?p=8,1
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.