Wat je moet overwegen bij een borstvergroting

07-03-2016

Welke opties heb je als je een borstvergroting laat uitvoeren?

Het is allang niet vreemd om chirurgische ingrepen te ondergaan als je niet tevreden bent over je uiterlijk. In sommige gevallen is er sprake van een medische noodzaak, in andere gevallen wordt het vrijwillig gedaan, zoals bijvoorbeeld in het geval van borstimplantaten. Er zijn drie opties om uit te kiezen. Elk daarvan heeft voor- en nadelen.

1. Hoog-cohesieve siliconen

Dit soort implantaat wordt ook wel vaste gel implantaat genoemd. De vorige generaties hadden wel eens de reputatie van onveilig te zijn, wat bij de nieuwe generatie niet het geval is, dat wordt althans beloofd. Doordat de vulling uit een vaste siliconenmassa bestaat, verspreidt de silicone zich niet door het lichaam als er een scheur in de wand van de implantaat zou komen. Dat is al zeker een voordeel. Daarnaast zouden zulke borsten zacht en flexibel aanvoelen. Bovendien heb je ook nog verschillende modellen en profielen waaruit je kunt kiezen in overleg met de arts.

De siliconen kunnen boven of onder de borstspier geplaatst worden. Voor het beste resultaat wordt er gekozen voor de plaatsing tussen het klierweefsel en de borstspier. De snee die bij deze operatie gemaakt wordt, is tegenwoordig maar 3 cm, in tegenstelling tot de vroegere 5-7 cm.

2. Zout water

Hoewel er het vaakst voor de silicone implantaten gekozen wordt, zijn er ook andere opties. Zo is er ook een borstvergroting mogelijk met zoutwatervulling. In dit geval wordt eerst een lege implantaat ingebracht. Daarna vult de arts deze door een klein gaatje met het serum.

Indien er een lek zou ontstaan, wordt het serum gewoon weer uitgescheiden door het lichaam. Het nadeel van dit soort implantaat is dat de borsten dan minder soepel bewegen en harder aanvoelen.

3. Hydrogel

De implantaten met watergel vulling hebben een siliconenomhulsel dat gevuld is met hydrogel, die bestaat uit water en suikeroplossing.

Watergel implantaten hebben een iets grotere kans op lekkages dan de andere varianten. Het probleem bij zo’n lek is dat de hydrogel het vocht uit het lichaam kan beginnen aanzuigen, waardoor de borst ongewenst groter wordt.

Kiezen uit de drie opties is slecht de helft van het werk. Het is ook erg belangrijk om te informeren naar de kwaliteit, het merk, en de fabrikant van het implantaat. Peilen naar de ervaringen van andere mensen kan ook helpen met de keuze.

 


AuteurIrina
Bronhttp://www.ja.be/lifestyle/gezondheid/moet-overwegen-borstvergroting.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.