ZKN introduceert vernieuwd keurmerk

13-05-2013

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) heeft in april 2013 een vernieuwd keurmerk voor de aangesloten klinieken geïntroduceerd. Er worden nieuwe strengere eisen gesteld aan de transparantie van zorg en veiligheid van patiënten.

Nieuw is een veiligheidssysteem, waardoor klinieken veiliger kunnen werken en risico's beheersen. Bovendien is de toetsing op medisch specialisten, medicijnen en leveranciers aangescherpt en worden de uitkomsten van de controles van brandweer en inspectie nauwlettend in de gaten gehouden.

De klinieken die zijn aangesloten bij ZKN worden elk jaar gekeurd. Elke kliniek moet van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) minimaal een kwaliteitssysteem en keurmerk hebben.

Zelfstandige Klinieken Nederland is de vereniging voor klinieken met medische specialistische zorg. Dit zijn zowel klinieken die verzekerde zorg aanbieden (ZBC’s), als klinieken die niet-verzekerde zorg aanbieden. Ruim 190 zelfstandige klinieken zijn aangesloten bij ZKN, op meer dan 260 locaties in Nederland.


Bronhttp://www.skipr.nl/actueel/id14231-zkn-komt-met-vernieuwd-keurmerk.html
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.