• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bestel brochures

Bijdrage van: drs. E.B.H. van Onselen, Plastisch Esthetisch Reconstructief Handen bij ACCZ A Klinieken

Bilvergroting


De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen en mannen die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben.

Billen bestaan uit vetweefsel, bloedvaten, zenuwen en spieren, bedekt door huid. De vorm van de billen wordt vooral bepaald door:

1. de elasticiteit van de huid
2. de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel.

Naarmate de jaren volgen zal dit veranderen waardoor de billen wat gaan ‘hangen’. Een 
algemeen esthetisch probleem dat bijvoorbeeld ook na gewichtsverlies of zwangerschap kan 
ontstaan. Resultaten van bilvergrotingen zijn
daardoor dus mede afhankelijk van de 
conditie en elasticiteit van de huid.

Een bilcorrectie vindt plaats onder algehele 
narcose. Dit betekent dat u voor de operatie kennismaakt met de anesthesioloog, die verantwoordelijk is voor de verzorging van de narcose. De operatieduur van een bilvergroting bedraagt gemiddeld één tot twee uur. Vooraf wordt er goed gekeken waar de bilprothese het beste gepositioneerd kan worden. Ter hoogte van het staartbeen wordt tussen de billen een incisie gemaakt van gemiddeld vijf centimeter. Het bil-implantaat wordt langs deze weg ingebracht en onder de bil tussen de bilspieren geplaatst. De wond wordt in lagen gesloten waarbij gebruik wordt gemaakt van oplosbare hechtdraden. Het litteken is onopvallend tussen de billen, vallend binnen de bikinilijn, ter hoogte van het stuitje gelokaliseerd. Bij dit type bilvergroting wordt gebruik gemaakt van siliconen protheses (vaste siliconengel); een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat dat het volume vergroot en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de 
billen. Deze protheses zijn speciaal voor een 
bilvergroting en kunnen niet lekken.

Na een bilvergroting kan het litteken enkele maanden rood zijn. Hierna zal dit steeds meer de kleur van de huid aannemen en daardoor minder zichtbaar worden. Tevens kan het gevoel in uw billen een aantal weken anders zijn. Dit varieert per persoon. Bilprotheses kunnen theoretisch verplaatsen, maar de kans hierop is zeer klein mits men zich de eerste weken na de operatie aan de beperkingen houdt. Verder wordt 
geadviseerd de eerste zes weken niet te sporten. Na ongeveer drie maanden heeft u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat.

Een bilvergroting is een chirurgische ingreep. Het resultaat is niet direct na de behandeling te zien. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel moet zich aanpassen aan de nieuwe vorm.

Een nieuw alternatief is een bilvergroting door middel van lipofilling. Hierbij wordt er vet 
afgezogen op een andere plaats op het lichaam en na speciale voorbereiding direct ingespoten in de billen.

Een gespecialiseerde plastisch chirurg kan u tijdens een consult nog meer vertellen over de diverse vormen en mogelijkheden van een bilvergroting of een billift. De vorm en de grootte van het implantaat voor de bilvergroting worden altijd in samenspraak met de plastisch chirurg gekozen. Soms wordt er geadviseerd om een bilvergroting te combineren met een liposculpture van de aangrenzende regio’s en een dijbeenlift.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.