• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bijdrage van: Atlas Kliniek bij Atlas Kliniek

Gelaat


Je gezicht is je visitekaartje; als het in topconditie verkeert, maakt dat het dagelijks leven een stuk aangenamer. Als u ouder wordt, wordt uw huid slapper en kunt u rimpels krijgen, daarnaast kunt u ook duidelijk zichtbare afwijkingen in uw huid hebben. Voor beide en meer is er zeer waarschijnlijk een oplossing voor je probleem. Dat kan chirurgisch, maar ook met behulp van fillers, botox® en huidbehandelingen.

Botox®

Botox® is een natuurlijk eiwit, maar vooral een succesvol medicijn om samengetrokken spieren te verslappen. Spieren en met name de spiervezels zijn de boosdoeners die fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes veroorzaken. Botox® blokkeert de prikkels van de zenuw naar de spier, waardoor deze ontspant en de huid gladder wordt.


Fillers

Fillers zijn een alternatief voor botox®. Wij gebruiken niet-permanente fillers van hyaluronzuur. Dit is een natuurlijk bestanddeel van het lichaam dat schaarser wordt, naarmate de leeftijd stijgt. De filler zorgt voor een gehydrateerde huid met voldoende volume. Na een jaar is de stof opgenomen door het lichaam en kunnen de rimpels weer dieper worden.


Lipofilling

Met het ouder worden verliezen we vet en bot in het gezicht. Waarom zouden we dat niet opvullen met iets wat we op andere plaatsen wellicht te veel hebben? Met een klein beetje lichaamsvet van buik of billen werkt de arts diepe rimpels en verloren volumes in het gezicht bij. Typische plaatsen die zo behandelt kunnen worden zijn de wangen, jukbeenderen, lippen en neus-lippenplooi.


Huidbehandelingen

Een stralende huid is het begin van alle schoonheid. Soms is het nodig je huid voor te bereiden op een ingreep zoals een facelift of een ooglidcorrectie. De plastisch chirurg en de schoonheidsspecialiste begeleiden je ook bij huidbehandelingen.


OBAGI-Nu-Derm Fx

Onze huidcellen vernieuwen zich veel minder snel naarmate we ouder worden. Daarom ontwikkelde dokter Obagi een methode waarmee je huid mooier en gezonder wordt. Deze methode pakt ook rimpeltjes, acne, zonnevlekjes en huidbeschadiging door de zon aan. Je krijgt een persoonlijk behandelingsschema en elke maand volgt de schoonheidsspecialiste je situatie op.


Blue Peel TCA

Dokter Obagi ontwikkelde de Blue Peel om je huid op een veilige manier te verbeteren. Het combineert een grondige peeling TCA en een blauwe basis. Je bereidt de huid het best voor met Nu-Derm Fx-producten. Ook je borst en je handen kan je zo verfraaien. Gewoonlijk gebruikt de arts geen verdoving voor deze behandeling.


Microdermabrasie

Microdermabrasie is een esthetische procedure waarbij de huid wordt behandeld door middel van steriele microkristallen die onder vacuüm op de huid worden gespoten. Hierdoor ontstaat er een diepe reiniging van de huid. Microdermabrasie verbetert de huidconditie, egaliseert de huidskleur, verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de aanmaak van collageen waardoor de elasticiteit toeneemt. Voor een efficiënt en duurzaam resultaat wordt een kuur van 4 à 10 behandelingen geadviseerd.


Dermabrasie

Dermabrasie is een meer ingrijpende behandeling waarbij de arts diepe rimpels corrigeert. Achteraf krijg je korstjes op de behandelde zones. Na een week zijn die verdwenen en zie je er beter uit.
De arts voert de behandeling uit zonder verdoving, tenzij je dat absoluut toch wilt. Een kalmeringsmiddel is wel gebruikelijk.


Couperose

Couperose is een aandoening waarbij je rode vlekken krijgt in het gezicht. Die vlekken ontstaan door toename en uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes onder de huid, voornamelijk op de wangen en de neus. Omdat de bloedvaatjes duidelijk zichtbaar zijn, schroeit de arts ze gemakkelijk dicht met een laser.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.