• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bestel brochures

Bijdrage van: ABC Clinic bij ABC Clinic

Mannenborsten? Nee, bedanktů


Overtollige borstvorming bij mannen (gynaecomastie) is een frequent voorkomend probleem. Zowat de helft van alle mannen wordt ermee geconfronteerd en vaak weerhoudt het hen van een normaal leven. Veel mannen mogen dan nog zo van borsten houden, ze willen ze vooral niét aan hun eigen lijf.

Mannenborsten worden veroorzaakt door de abnormale ontwikkeling van het klier- en vetweefsel, waardoor het lijkt alsof de man borsten heeft. Er wordt vaak ietwat lacherig over gedaan maar wie ermee wordt geconfronteerd ziet er meestal de lol niet van in. Gynaecomastie bestaat in twee varianten. Zo kampen sommige jongens ermee tijdens de puberteit. Deze vorm van gynaecomastie verdwijnt meestal even spontaan als hij begonnen is. Dat geldt echter niet voor de andere variant, die vooral opduikt bij mannen van middelbare leeftijd en die gekenmerkt wordt door hardnekkige vetophopingen -vaak in combinatie met overbodig klierweefsel. Mannen met gynaecomastie zitten beduidend minder gemakkelijk in hun kledij - én dus ook minder goed in hun vel. Met alle gevolgen vandien want het weerhoudt hen vaak van de normaalste dingen zoals sporten, zwemmen, saunabezoek,...

Wat gynaecomastie precies veroorzaakt, is niet duidelijk. In uitzonderlijke gevallen gaat zulke borstvergroting gepaard met een ernstige medische afwijking, maar meestal is er geen aanwijsbare reden. Hoe dan ook, er is gelukkig wél iets aan te doen. Met dank aan de plastische chirurg.

Een borstverkleining kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de ernst van de situatie. De ingreep vindt plaats onder algehele verdoving. Een kleinere hoeveelheid vetweefsel kan worden verwijderd met behulp van liposculptuur. Daarbij wordt het vetweefsel zachtjes weggezogen. Als er ook overtollig klierweefsel aanwezig is, dan wordt de liposculptuur gecombineerd met onderhuidse verwijdering van de overtollige borstklieren. De incisies voor de zuignaaldjes zijn heel klein zodat er nadien nauwelijks nog iets van te zien is. Als er ook nog een probleem van huidoverschot is, dan wordt dat eveneens verwijderd - waarbij dan wel rekening moet worden gehouden met kleine littekentjes.

Na enkele dagen worden de eerste verbeteringen van de behandelde zone reeds merkbaar, al zal de huid nog enige tijd nodig hebben om z'n nieuwe, strakke vorm aan te nemen. En het mooiste van allemaal: de verdwenen vetcellen komen niet meer terug! Het bekomen resultaat is dus blijvend. Bye bye, mannenborsten!

 

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.