• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bijdrage van: Dr. G. Morren bij Hairtransplant & Cosmetics, Leuven (BelgiŽ)

Kinvergroting


Tot voor kort was voor het veranderen van de vorm van de kin steeds een operatie nodig, gevolgd door weken van herstel, zwelling, pijn. Dankzij een gamma aan fillers (vullers) kunnen de contouren van de kin en de kuiltjes in de kin gecorrigeerd worden zonder operatief ingrijpen. Tevens kan men de kin meer prononceren en er een jonger en vitaler uiterlijk aan geven.

Vermits de vormen van een gelaat steeds wijzigen met de leeftijd wordt de voorkeur gegeven aan tijdelijke of semi-permanente vullers en niet aan de permanente of blijvende.

Zowel Restylane als Radiesse hebben hier hun indicatie. Restylane is een injecteerbare, kristalheldere gel op basis van hyaluronzuur waarvan het effect negen maanden tot één jaar aanhoudt. Radiesse is een crèmeachtige structuur op basis van calcium-hydroxylapatiet en heeft een effect gedurende twee jaar.

Geen van beide produkten hoeven een allergietest en zijn biocompatibel. d.w.z. dat ze gemakkelijk worden geaccepteerd door het lichaamsweefsel en het immuunsysteem.

Voorafgaand aan elke behandeling heeft de patiënt best een gesprek met de arts in verband met contra-indicaties, verloop, te verwachten resultaten en het kostenplaatje.

Om de pijn bij het injecteren te verminderen volstaat een lokaal anestheticum, dat in dikke laag onder plastic folie dient te worden aangebracht gedurende dertig minuten vóór de behandeling

Om oedeem en bloeduitstorting te voorkomen, wordt onmiddellijk na de behandeling afgekoeld met ijs en wordt een speciale gel aangebracht.

De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar en een correctie (indien de patiënt meer injectie van het product vereist voor een optimaal esthetisch resultaat) kan in samenspraak met de arts een paar weken na de eerste behandeling plaatshebben.

Deze behandelingen duren gemiddeld dertig minuten en in principe kan men het werk onmiddellijk hernemen zonder problemen. Wel is het gebruik van sauna en warmtetherapie gedurende de eerste vijf dagen na de inspuiting steeds af te raden.

Bij zwangerschap is het niet aangewezen om te injecteren.
Bloedverdunners dienen gestopt te worden één week voor de behandeling en vijf dagen nadien.

 

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.