• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bestel brochures

Bijdrage van: dr. F Plovier, Plastisch chirurg bij Be Clinic

Borstverkleining


Er zijn medische en esthetische redenen voor een borstverkleining. Sommige vrouwen hebben lichamelijke klachten door hun zware borsten, voor anderen zijn zware borsten een reden voor onzekerheid. Een borstverkleining zorgt niet alleen voor kleinere, maar ook stevigere borsten. In samenspraak met de plastisch chirurg wordt gekozen voor een nieuw borstvolume.

Ingreep


Er is wel degelijk verschil tussen een borstverkleining en een borstlift. Bij een borstverkleining wordt weefsel weggenomen, bij een borstlift niet.

Een borstverkleining wordt uitgevoerd onder volledige narcose, en duurt ongeveer twee à drie uur. Er wordt een incisie gemaakt rond de tepelhof, en een tweede van de tepelhof naar de borstplooi. Daarna wordt het overtollige klier- en vetweefsel weggenomen, alsook het teveel aan huid. De borsten wordt vervolgens mooi in vorm gepositioneerd.
Een bijkomende mogelijkheid bij een borstverkleining is een tepelcorrectie of tepelhof-verkleining. Om littekens zo weinig mogelijk zichtbaar te houden, worden incisies gehecht met extra fijn materiaal. De hechtingen worden verwijderd na één à twee weken.

Vrouwen die wensen te vermageren, kunnen het beste een kuur volgen alvorens ze een borstverkleining laten doen. Tijdens een dieet vermageren de borsten ook mee, en gaan dus uitzakken.
Indien het nodig is onderhuidse drains in te brengen voor de afvoer van vocht, dan worden deze na twee à drie dagen verwijderd.


Na de operatie


De eerste maand na de operatie moet nog een speciale steunbeha gedragen worden. Zware inspanningen en sporten moeten de eerste weken na de borstreductie vermeden worden. Na ongeveer een week kunt u weer aan het werk.

Een borstverkleining heeft altijd een litteken rond de tepel tot gevolg, en vaak ook van de tepelhof naar de borstplooi. Deze littekens zullen eerst rood zijn, maar ze worden minder rood en zichtbaar een half jaar na de operatie. U kunt deze littekens na een tweetal weken beginnen te masseren met vochtinbrengende crème ter bevordering van het genezingsproces. Indien het nodig is het litteken te corrigeren,  gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Dit is uitzonderlijk, maar het geeft wel een mooi resultaat.

Wij beogen bij deze ingreep dat u niet alleen kleinere, maar ook natuurlijke stevigere borsten krijgt.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.