• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bestel brochures

Bijdrage van: Kliniek Klein Rosendael bij Medinova

Ooglidcorrectie


Als uw bovenoogleden hangen of als u wallen onder uw ogen heeft, ontstaat er een bedroefde en vermoeide gezichtsuitdrukking. Hierdoor ziet u er ouder uit dan u in werkelijkheid bent. Hangende bovenoogleden kunnen in extreme gevallen zelfs uw zicht belemmeren. Beide effecten treden vooral op bij mensen die ouder worden, maar ook jongere mensen kunnen erdoor worden geplaagd. Bij een ooglidcorrectie verplaatst of verwijdert de plastisch chirurg de overtollige hoeveelheden vet en huid, zodat u er jonger en frisser uitziet. De ooglidcorrectie kan een onderdeel vormen van een grotere ingreep in uw ooggebied. U kunt bijvoorbeeld meteen kraaienpootjes of rimpeltjes rondom uw ogen laten verwijderen. Hiervoor bestaan diverse behandelmogelijkheden. Als uw wenkbrauwen zijn gaan hangen, kunt u beslissen deze eveneens te laten behandelen.


Vooraf aan de ingreep markeert de plastische chirurg de te verwijderen huid.


Indien het om uw bovenooglid gaat, plaatst de plastisch chirurg een sneetje in de natuurlijke plooi van uw ooglid. Dit stelt hem in staat om de overtollige hoeveelheid huid en vet te verwijderen zonder een zichtbaar litteken achter te laten.

De plastisch chirurg overlegt met u wat de problemen zijn met uw ooggebied en wat u hieraan wenst te laten doen. Hij legt u uit welke operatietechnieken voor u het meest geschikt zijn en bespreekt de voor- en nadelen hiervan. Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen.

Ooglidcorrectie wordt in dagbehandeling uitgevoerd. De ingreep neemt per ooglid ongeveer twintig minuten in beslag. Om te zorgen dat u er niets van voelt, krijgt u een combinatie van schemerverdoving en plaatselijke verdoving. Dit zal de anesthesist met u bespreken. Hij sluit het sneetje vervolgens met een onderhuidse, fijne hechting. Betreft de ingreep de onderzijde van uw ooglid, dan plaatst hij het sneetje exact onder de wimperlijn. Hier verwijdert hij de overtollige hoeveelheden huid, vet en spier. De plastisch chirurg sluit de huid met fijne hechtingen. Indien het alleen nodig is om wat overtollig vet weg te halen, kan hij een sneetje maken aan de binnenzijde van het ooglid. De hechtingen die hij dan moet plaatsen, zijn van het type dat vanzelf oplost. Indien uw behandeling in Kliniek OMC Haarlem wordt uitgevoerd, worden boven- én onderoogleden in principe niet in één sessie geopereerd.

Wanneer u telefonisch een afspraak maakt voor een consult of behandeling, zal onze medewerker u een aantal persoonlijke vragen stellen omtrent uw gezondheid. Deze vragen hebben betrekking op onze intakeprocedure

Het is belangrijk dat u voor de operatie nuchter bent. Dit betekent dat u vanaf 24.00 uur niet meer mag eten, drinken of roken. De specialist zal dit tijdens het consult met u bespreken.

Ooglidcorrectie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat kans op een infectie, al komt dit bijna nooit voor. Een enkele keer komt er een meer dan normale bloedlekkage voor. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel langer voordat de oogleden er weer normaal uitzien. Ook kan het voorkomen dat u uw ogen de eerste tijd na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten. Om de ogen te behoeden voor uitdrogen kunt u via de arts oogdruppels of zalf verkrijgen die het uitdrogen tegengaan. In een aantal gevallen treedt bij een onderooglidcorrectie een ectropion op. Hierbij krult de binnenzijde van het onderooglid naar buiten, zodat het niet meer tegen de oogbol aan zit. Het veroorzaakt irritatie en een tranenvloed. Om dit te verhelpen kan een nieuwe operatie nodig zijn. Ook dit komt zelden voor en meestal verdwijnen de verschijnselen vanzelf.

In de uitslaapkamer wordt u door gediplomeerde verpleegkundigen verzorgd. Ze koelen uw oogleden met koude kompressen om een eventuele zwelling tegen te gaan. Nadat de plastisch chirurg u heeft gecontroleerd, kunt u zich doorgaans enkele uren na de ingreep laten thuisbrengen. Het is mogelijk dat u wat last heeft van blauwe plekken of een geringe zwelling. Aan het herstel hiervan kunt u zelf bijdragen door de eerste twee dagen uw oogleden te koelen en door te slapen met een extra kussen. Hierdoor ligt uw hoofd hoger dan de rest van uw lichaam. U kunt de eerste week beter niet bukken of tillen, omdat dit de druk in het behandelde gebied verhoogt. Na vijf tot zeven dagen worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor een controle door de plastisch chirurg. Er kan langdurig een doof gevoel van de oogleden, een strak litteken of vochtophoping aanwezig zijn. Hoe snel u weer kunt gaan werken, hangt voor een belangrijk deel af van uw eigen inschatting wanneer u weer "toonbaar" bent. Aangeraden wordt om 10 tot 14 dagen na de ingreep geen contactlenzen te dragen.

Ooglidcorrectie onder 1750, Ooglidcorrectie boven 1550, Ooglidcorrectie onder en boven 3100 euro

Het resultaat van een ooglidcorrectie is meestal langdurig, maar afhankelijk van verdere verslapping van het weefsel. Een nieuwe correctie kan dan gewenst zijn. Hoewel de operatie met de grootste zorg wordt uitgevoerd, kan het moeilijk zijn om precies een symmetrisch resultaat te verkrijgen. Wij behandelen u naar beste kunnen, maar er kan geen garantie gegeven worden op het resultaat of een ongestoord verloop. Het is altijd mogelijk dat er complicaties optreden die het eindresultaat negatief kunnen beïnvloeden. Bespreek daarom vooraf met de plastische chirurg de voor- en nadelen om een eventuele teleurstelling te voorkomen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.
Wilt u een afspraak maken voor een eerste consult of inschrijven voor een informatiebijeenkomst, klik dan hier of bel 026 - 844 80 08 voor Kliniek Klein Rosendael of 010 - 298 98 98 voor Kliniek Zestienhoven.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.