• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bijdrage van: Bart Verbeeck bij Probeautyclinic

Ultrashape


Ultrashape is een medische ontwikkeling door plastische chirurgen waarbij ultrasoon technologie gekoppeld wordt aan moderne software. Dankzij deze innovatie kunnen plaatselijke vetophopingen (buik, flanken, rijbroek) permanent worden verwijderd zonder chirurgische ingreep, injecties, medicijnen

Tijdens een gesprek met een van onze assistente wordt nagekeken of u medisch geschikt bent om de behandeling te ondergaan. Ook wordt tijdens dit gesprek geïnformeerd of uw verwachtingen overeenkomen met de mogelijkheden. Tevens worden de financiële aspecten besproken.

Hoe werkt Ultrashape ?

Het principe is vrij eenvoudig: met speciale ultrasoon pulsen worden vetcellen onder de huid zodanig aan het vibreren gebracht tot ze barsten. Naargelang de omvang van het te behandelen gebied kunnen er tot 1500 pulsen nodig zijn (elke puls duurt +- 2 seconden).

De zone wordt met een markeerstift afgetekend. Er worden enkele doeken rond het te behandelen gebied aangebracht. Deze dienen om de olie op te vangen die gebruikt wordt om het contact tussen de huid en de behandelkop te optimaliseren.
Tijdens de procedure van 1-2 uur voelt de patiënt enkel een minieme onderhuidse opwarming bij elke puls. De patiënt dient stil te liggen tijdens de behandeling Na de behandeling moet er 3-4 weken gewacht worden alvorens een nieuwe behandeling te ondergaan. Dit dient om het lichaam de afvalstoffen te laten verwerken.

Uiterst veilig

Wereldwijd zijn er ondertussen tienduizenden Ultrashape behandelingen doorgevoerd, nooit werden ernstige complicaties vastgesteld tijdens of na een behandeling.

De behandeling is ideaal voor mensen met een afkeer voor chirurgie en/of voor personen die tijd willen besparen omdat er geen herstelperiode is. Het lichaam zal het vrijgekomen vet via het natuurlijke kanalen verwerken, er is geen afzuiging van het vet Gemiddeld is er een omtrekverlies van 2 cm per behandeling. Ultrashape is bedacht voor kleine tot medium contourcorrecties, niet voor grote volumes.
Als nadeel zou men kunnen stellen dat er meestal meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te verkrijgen. Hierdoor is het eindresultaat eerst na verschillende maanden zichtbaar.

Na een Ultrashape sessie gaan patiënten gewoon verder met de dagelijkse routine. Er is geen enkele vorm van nazorg nodig of voorzien.

Een Ultrashape behandeling is een cosmetische behandeling en wordt niet terugbetaald via de ziekenfondsen of verzekeringen. De kosten verschillen zodanig van persoon tot persoon dat er op geen enkele manier een correcte prijsindicatie kan gemaakt worden zonder een voorafgaandelijk informatiegesprek.

 

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.