• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bijdrage van: Millian Medical bij Millian Medical

Hoe financier ik een plastisch chirurgische behandeling?


Met spaargeld of toch liever met een lening? En wat voor lening moet het dan zijn; een uitgestelde betaling, een financieringsplan bij de kliniek of een doorlopend krediet? Of wordt mijn behandeling misschien vergoed door de ziektekostenverzekering? Allemaal vragen die u zich stelt voordat u een relatief dure plastisch chirurgische behandeling ondergaat.

Vergoedt mijn zorgverzekering de behandeling?

Zorgverzekeringen zijn in de loop der jaren steeds minder plastisch chirurgische behandelingen gaan vergoeden. In principe vergoeden zij alleen ingrepen met een medische noodzaak. Maar wanneer is de behandeling die u wilt ondergaan een medische noodzaak? Dat bepaalt uw behandelend arts.
Om inzicht te krijgen in welke voorwaarden voor u van toepassing zijn, kunt u het beste op de website van uw zorgverzekeraar kijken of contact met hen opnemen.

Een lening afsluiten

Plastische chirurgie is relatief duur, het afsluiten van een lening kan dan een optie zijn. U wilt uiteraard zo snel mogelijk de behandeling ondergaan, een lening kan een oplossing zijn om het geld voor de plastisch chirurgische behandeling snel bij elkaar te hebben.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een lening. Let daarbij altijd op de hoogte van de rente en de looptijd. U kunt kiezen voor een aantal verschillende constructies om geld te lenen voor uw behandeling.

- Doorlopend krediet
De meeste bekende lening is het doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kunt u de leensom gedurende de looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk opnemen, over het openstaande saldo wordt de rente berekend en in rekening gebracht.

Het verloop van een doorlopend krediet staat niet vast, aangezien u steeds weer geld kunt opnemen en eventueel sneller kunt aflossen. Kenmerkend voor het doorlopende krediet is dat u zonder boete extra mag aflossen, waardoor de looptijd verkort wordt.

- Hypotheek
Bent u van plan uw huis te verbouwen? Dan kunt u eventueel uw hypotheekbedrag iets verhogen, waardoor u uw plastisch chirurgische behandeling kunt financieren. De rente en aflossing van uw hypotheek is doorgaans lager dan die van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Let er wel op dat dit gedeelte van de hypotheek niet fiscaal aftrekbaar is.

- Gespecialiseerde bedrijven
Er is een aantal bedrijven dat zich heeft gespecialiseerd in leningen voor plastisch chirurgische behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn beautyleaseplan.nl en beautyfinance.nl.

- Uitgestelde betaling bij de kliniek
Bovenstaande vormen van lenen zijn afspraken tussen u en de geldverstrekker. De plastisch chirurg wordt niet geïnformeerd over uw lening.
Echter, bij sommige klinieken kunt u een afspraak maken over een gespreide of uitgestelde betaling. In principe is dit ook een lening en hier betaalt u dus altijd rente over.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.