• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bestel brochures

Bijdrage van: Duinbergen Clinic bij Duinbergen Clinic

Gezond, mooi en vitaal zijn ongeacht uw leeftijd


Als u zelf de zeggenschap wil over uw leven! Totaalconcept om in elke fase van het leven de uitdagingen en mogelijkheden te willen zien en er positief mee om te gaan. In Duinbergen Clinic krijgt u de kans om zelf het heft in handen te nemen. De kliniek wil u coachen in een gefaseerd traject waarbij u aangeeft waar uw behoeften en verlangens liggen. U staat zelf aan het roer en u voert zelf de regie. De kliniek voorziet in heldere informatie over alle mogelijkheden en het team staat u te allen tijde bij met raad en daad.

Waar wij zelf in kunnen voorzien!

Gezonde voeding en beweging, bescherming tegen zonnebrand, niet roken, goede huidverzorging met de juiste producten en goede stressbeheersing.
Was het allemaal maar zo gemakkelijk!
Wij weten dat dit een hele opgave is die een lange adem vereist. Door onze ervaring weten we ook hoe we u daarbij kunnen helpen. Voor elke fase in ons leven zijn er weer andere mogelijkheden.

De Tiener

Voor een tiener is het belangrijk om zich tevreden te voelen met zijn of haar uiterlijk. Hun zelfbeeld kan lijden onder: een slechte huid, te grote of scheve neus, afstaande oren of ongelijke
borsten.
Plagerijen staan een positief zelfbeeld in de weg. Een bezoek aan een kliniek is vaak een eerste stap om het heft zelf in handen te nemen en, met professionele hulp, iets te doen aan wat hen stoort. Cosmetisch advies is vaak een goed begin. Camouflagetechnieken voor een in het oogspringend huidprobleem. Soms is een kleine correctie, uitgevoerd door een plastisch chirurg, een oplossing. Dieetbegeleiding bij een tiener die wil afvallen is eveneens een optie. Een kleur/stijladvies kan gewenst zijn.

De Twintiger

In onze twintiger jaren worden we volwassen. We willen een goede indruk achter laten. Ons sociale leven en de werkende wereld vragen aandacht.
We voelen ons volwassen en we kunnen niet langer ontkennen dat we wensen koesteren om een ongewenst uiterlijk verschijnsel mooi te laten maken. Sommigen worden nu geconfronteerd
met de gevolgen van acné uit hun tienerjaren, anderen kiezen hun gedroomde borsten.
De één wil ze groter, de ander juist kleiner. Wanneer we in de spiegel kijken zien we de eerste tekenen van huidveroudering; hoe subtiel ook! De eerste rimpels worden zichtbaar. Niemand kan voor de ander bepalen waar hij/zij onder lijdt. Veel twintigers zijn gebaat bij een borstcorrectie, medische huidverzorging, neuscorrectie, Botox of een laserbehandeling voor permanente ontharing.

De Dertiger

Onze dertiger jaren zijn over het algemeen gevuld met het stichten van een gezin of de bezigheden van een jong gezin, we zijn onze carrière aan het plannen en vormgeven. We voelen ons vitaal en gaan met volle kracht vooruit, maar ondanks dat we ons jong voelen, vertelt ons lichaam een ander verhaal. We merken dat we gemakkelijk in gewicht aankomen en we steeds meer moeite krijgen om dit weer kwijt te raken.
Ons gelaat vertoont steeds meer rimpels en lijnen. Bij vrouwen, vooral moeders, in hun dertiger jaren zien we vaak een slapper wordende huid waaruit het elastiek een beetje aan het verdwijnen is. Het gevolg kan zijn: wenkbrauwen die wat gaan zakken, een buikwand die verslapt, borsten die minder stevig zijn en hangende oogleden.
Plastische chirurgie kan dan tot de mogelijkheden behoren, maar vaak wordt gekozen voor een niet-chirurgische rimpelbehandeling. Natuurlijk vergeten we niet dat beweging, stressreductie, gezond eten en niet roken belangrijk blijven. Sinds enige jaren is anti-aging geneeskunde steeds populairder aan het worden. Anti-aging geneeskunde is gericht op voorkomen in plaats van genezen.
Wij worden met elkaar gemiddeld steeds ouder. Anti-aging houdt zich bezig met de vraag: hoe kunnen wij zo lang mogelijk vitaal, gezond en onafhankelijk blijven? Aan Duinbergen Clinic is een plastisch chirurg verbonden die zich heeft gespecialiseerd in anti-aging geneeskunde.

De Veertiger

Wanneer we de middelbare leeftijd naderen, wordt ons uiterlijk een grotere uitdaging. Er zijn rimpels ontstaan rond de ogen, de huid van onze hals en nek gaat wat hangen en onze lippen verliezen volume.
We zien vaak dat vet zich verzamelt op ongewenste plaatsen. Door te kiezen voor een gezonde leefstijl enerzijds mag u nu ook gebruik maken van wat de plastische chirurgie u te bieden heeft. Denk aan fillers, Botox, liposuctie, ooglidcorrectie en medische huidverzorging. Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is wenselijk. LPG helpt uw lichaam in vorm te houden. Vitaminekuren met het Iontoforeseapparaat helpen uw huid om gezond en sprankelend te blijven.

De Vijftiger en Zestiger

Terwijl onze kinderen studeren, werken wij nog steeds hard, maar proberen van meer vrije tijd te genieten. De zwaartekracht eist zijn tol. Dit is te zien. Gelukkig beschikken wij tegenwoordig over veel meer mogelijkheden om de gevolgen van veroudering af te remmen of te verminderen. Een chemische peeling of behandeling met de laser kan de glans weer terugbrengen op uw huid.
Chirurgische gezichtsverjonging maakt uw kaaklijn weer natuurlijk. Fillers geven uw wangen meer volume. Goede huidverzorging blijft het gehele leven van het grootste belang. Het is u gegund  om regelmatig de hulp van een schoonheidskliniek in te roepen. Zij zullen u met alle zorg omringen. Natuurlijk bent u blijven bewegen en is gezonde voeding een onderdeel van uw dagelijks leven geworden.

De Midden Zestiger en oudere

Gelukkig houdt ons leven niet op wanneer wij de leeftijd van 65 jaar bereiken. Eindelijk hebben wij tijd om te reizen, om vrijwilligerswerk te doen, weer anderen zijn nog actief aan het werk.
Wij beschermen onze huid nog altijd goed tegen de zon. We zijn actief en onafhankelijk en we willen dat graag blijven. We voelen ons goed en we willen er ook goed uitzien. We hebben al kennisgemaakt met de cosmetisch adviseuse, we komen er voor onze huidverzorging al jaren.
Nu is het zaak om, wanneer wij dat willen, in contact te blijven met een esthetisch/plastisch chirurg en met enige regelmaat van gedachte te wisselen over de mogelijkheden die er zijn om onze oudere dag tot een mooie te maken in elke betekenis van het woord.

Het is goed om te weten dat wij zelf bij kunnen dragen aan ons lange termijn welzijn. Het is een hoopvol gegeven dat mooi zijn en mooi blijven voor iedereen is weggelegd ongeacht de levensfase waarin u zich bevindt.
Schoonheid zit immers van binnen! Het is alleen de kunst om er mee om te gaan en het ook voor anderen zichtbaar te maken.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.