• Home
  • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bestel brochures

Bijdrage van: dr. Rob Geerling, Oogchirurg bij Kliniek Ooglift

Ooglift steeds populairder bij jongeren


‘Als 17/18-jarige wil je er gewoon goed en fris uitzien’Jongeren gaan steeds relaxter om met een cosmetische ingreep. In de loop van de jaren is de drempel daarvoor een stuk lager komen te liggen. Ook Rob Geerling, oprichter van de cosmetisch-chirurgische kliniek Ooglift, merkt dat. Jaarlijks melden zich ruim 150 jongens en meisjes in zijn Maarssense praktijk met het verzoek om overtollig vet en huid uit hun bovenste ooglid te verwijderen. ‘’Dat is een verdubbeling vergeleken met drie jaar geleden.’’


auteur: dr. R. Geerling
Ooglift

Volgens Geerling gaat het om een natuurlijke ontwikkeling. “De tijd dat je pas na je vijftigste ging denken over een cosmetische ingreep
ligt inmiddels ver achter ons. Kijk maar naar mijn eigen kliniek; de gemiddelde leeftijd van mijn cliënten is 39 jaar.”

Ouders voorbeeld

Die leeftijd zakt verder door de aanwas van jonge klanten, verrassend vaak jongens, maar voornamelijk meisjes. “Die meiden zijn erg gemotiveerd, ze hebben echt een doel. Als 17/18-jarige wil je er gewoon goed uitzien, een frisse blik in de kop hebben en zonder problemen make-up kunnen aanbrengen. Een lodderige oogopslag en een hangend ooglid helpen dan niet mee.”

“Ze gaan er ook heel ontspannen mee om. Voor jongeren is het gewoon één van de vele beschikbare technieken, en waarom zou je er dan geen gebruik van maken. Daarbij komt dat steeds meer ouders zelf al eens bij een cosmetisch chirurg zijn geweest, al was het maar om dat vervelende wratje in het gezicht te laten weghalen.”

Ooglid-dna

Natuurlijk speelt ijdelheid een rol, maar door alleen daarop te focussen doe je een belangrijk deel van de cliënten tekort, stelt Geerling. “Wat de meeste mensen niet weten is dat zware oogleden genetisch bepaald zijn, dat heeft niets te maken met leefstijl. Je kunt er echter wel last van hebben. Zware oogleden drukken op de oogbol, en veroorzaken zo vermoeidheid of zelfs chronische hoofdpijn. Bovendien loop je het risico dat het vocht dat door het aanwezige vet in het bovenste ooglid ophoopt, uiteindelijk als wallen onder het oog achterblijft.”
Al deze problemen zijn binnen een half uur te verhelpen. “Meer tijd heb ik niet nodig”, stelt de Maarssense oogchirurg. “Voor een belangrijk deel komt dat, omdat ik me volledig heb gespecialiseerd in oogliften. Jaar in, jaar uit verricht ik zo’n 1500 ooglidcorrecties. Dan weet je op een gegeven moment precies wat je wel en wat je niet moet doen.”

Aspirine- en alcoholvrij

De grootste fout waar Geerling op stuit is het idee dat het vet onder het bovenste ooglid bijna geheel moet worden weggehaald. “Dat noem ik schrapen. Terwijl een goede ooglift zorgvuldig werk is. Elk oog is uniek en je moet nauwgezet kijken waar je het vet kunt weghalen. Als chirurg moet je de vorm van het oog aanhouden. De ingreep mag naderhand nauwelijks opvallen. Als een cliënt te horen krijgt: “Hé, ben je bij de plastisch chirurg geweest?”, dan is het niet goed gegaan. Het resultaat moet heel natuurlijk zijn en wegvallen in het gezicht.
Tot slot een tip om de nabehandeling aangenamer te maken. “Slik een week voor de ingreep geen aspirine-achtige pijnstillers en drink geen alcohol. Dat maakt het bloed dun, waardoor meer blauwe plekken ontstaan.”

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.