• Home
 • Redactionele artikelen

Redactionele Artikelen

Deel dit artikel met je vrienden:
Share |

Bijdrage van: Millian Medical bij Millian Medical

De 10 populairste behandelingen


De American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) voert jaarlijks onderzoek uit naar de meest uitgevoerde behandelingen op plastisch chirurgisch gebied in Amerika. In 2012 is borstvergroting de grote winnaar, in 2011 was dit nog liposuctie.  

Uit het Amerikaanse onderzoek komt verder naar voren dat de klassieke facelift nog steeds vaak wordt uitgevoerd; een stijging van 2,5% in 2012. En dat terwijl vrouwen allerlei non-invasieve behandelingen als injectables, laserbehandelingen en andere huidverjongende behandelingen tot hun beschikking hebben. De ongekroonde koning onder de injectables in Amerika is Botox, met een stijging van 24% ten opzichte van 2011.

Bij de specifieke mannenbehandeling, gynaecomastie (borstverkleining) is een stijgende lijn te zien. In 2012 zijn er 29% meer gynaecomastie behandelingen uitgevoerd dan in 2011. Ook vrouwen hebben hun eigen topper, vaginaverjonging zit in de lift met een stijging van 64%.

Nederland / België

Begin 2013 maakt het magazine Apparences haar onderzoekcijfers voor Nederland en België bekend. Ook hier blijkt borstvergroting de meest uitgevoerde behandeling, gevolgd door liposuctie.
In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen niet-invasieve esthetische behandelingen en plastische chirurgie.

Niet-invasieve esthetische behandelingen

Niet-invasieve esthetische behandelingen zijn ingrepen die ten doel hebben het uiterlijk te verfraaien en waarbij niet gesneden hoeft te worden.

De top vijf van deze niet-invasieve esthetische behandelingen is:

 1. Botox
 2. Hyaluronzuur
 3. Laserepilatie
 4. Vetinjectie / Lipofilling
 5. Andere laserbehandelingen en IPL

Botox

Botox wordt gebruikt om rimpels in het gezicht tegen te gaan. Veel mensen denken dat Botox een filler (vulmiddel) is, dit is echter niet het geval. Het is een stof die de spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Het effect van Botox houdt een aantal maanden aan, hierna neemt de mogelijkheid om de spiertjes te spannen weer langzaam toe.

Botox wordt niet alleen gebruikt voor het verminderen van rimpels, sinds enige tijd kan hiermee ook overmatig zweten en migraine behandeld worden.

Lees meer over Botox in het artikel op kliniekeninfo.nl

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, dat ervoor zorgt dat de huid jong, soepel en stevig blijft. Het wordt gebruikt als filler om rimpels in het gezicht op te vullen. Er zijn verschillende merken van deze filler op de markt: Restylane, Teosyal, Juvederm, Ermervel, etc.

Aangezien hyaluronzuur van nature in de huid voorkomt is de kans op een allergische reactie uiterst klein.

Laserepilatie

Laserepilatie is een pijnloze manier om van ongewenste haargroei af te komen. Laserepilatie of laserontharing maakt gebruik van melanine, een stofje dat in het haar aanwezig is. De puls van de laser gaat door de haar naar de haarwortel via de melanine. Door de hitte van de laser wordt de haarwortel vernietigd. Na een behandeling is tachtig tot negentig procent van de ongewenste haren verdwenen.

Lees meer over definitief ontharen met de ELOS techniek in het artikel op kliniekeninfo.nl

Vetinjectie / Lipofilling

Lipofilling wordt met name gebruikt om rimpels in het gezicht op te vullen. Maar ook op andere plaatsen in het lichaam kan lipofilling toegepast worden om het meer contour en body te geven, zo kunnen bijvoorbeeld platte billen meer volume krijgen en borsten subtiel vergroot worden.
Bij lipofilling worden de eigen vetcellen van de patiënt gebruikt. Uit het donorgebied, meestal de buik, heupen of benen, wordt levend weefsel weggehaald om in een ander gebied in te spuiten. Dit geeft vaak goede, blijvende resultaten.

Lees meer over lipofilling in het artikel op kliniekeninfo.nl

Andere laserbehandelingen en IPL

Naast laserontharing zijn er nog vele andere laserbehandelingen om verschillende aandoeningen te verminderen of de huid te verbeteren. U kunt hierbij denken aan huidverjonging, maar de laser kan ook ingezet worden tegen acne (littekens), littekens, ouderdomsvlekken, couperose, wijnvlekken etc.

Plastische chirurgie

De top vijf plastisch chirurgische ingrepen is:

 1. Borstvergroting
 2. Liposuctie
 3. Ooglidcorrectie
 4. Neuscorrectie
 5. Borstlift

Borstvergroting

Bij een borstvergroting gaat het niet alleen om het vergroten van het volume van de borsten. Het gaat ook om de vorm en de verhouding met de rest van het lichaam.

Lees meer over borstvergroting op op kliniekeninfo.nl

Liposuctie

Bij een liposuctie wordt het lichaam in balans gebracht door plaatselijke vetophopingen weg te zuigen. Tegenwoordig gebruikt men vaker de term ‘liposculptuur’, dit is een moderne en meer verfijnde vorm van liposuctie. Met liposuctie of liposculptuur kunnen de contouren van het lichaam verbeterd worden. Het is echter geen methode om gewicht te verliezen.

Lees meer over liposuctie op op kliniekeninfo.nl

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd wanneer de patiënt last heeft van overhangende bovenoogleden of wallen. In extreme gevallen kunnen de bovenoogleden zo ernstig overhangen dat deze het zicht belemmeren. Overhangende oogleden en wallen hangen vaak samen met de leeftijd, zodra mensen ouder krijgen zij hier last van. Maar, ook jongere mensen kunnen hierdoor geplaagd worden.

Lees meer over ooglidcorrectie op kliniekeninfo.nl

Neuscorrectie

Een neuscorrectie heeft een grote invloed op het uiterlijk, immers de neus heeft een prominente plek in het gezicht. Een neuscorrectie heeft tot doel de vorm van de neus dusdanig aan te passen zodat deze beter in verhouding is en past in het gezicht.

Lees meer over neuscorrectie op kliniekeninfo.nl

Borstlift

Naast de borstvergroting is de borstlift ook een veel uitgevoerde ingreep. Een borstlift wordt uitgevoerd als de patiënt hangende of verslapte borsten heeft. Redenen voor verslapping of hangende borsten zijn meestal zwangerschappen, gewichtsverlies of ouderdom. In het bovenste gedeelte van de borst zit dan vaak geen vulling, waardoor een diepe borstplooi ontstaat. Daarbij zitten de tepels vaak lager dan de borstplooi. Een borstlift kan dit oplossen.

Op kliniekeninfo.nl, dé online Wegwijzer van de Medische Esthetiek, vindt u meer informatie over bovenstaande en andere behandelingen op plastisch chirurgisch en cosmetisch gebied. Daarnaast is het mogelijk inlichtingen in te winnen over en bij klinieken die deze behandelingen uitvoeren.

 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.