Borstverkleining

Informatie over borstverkleining

Waarom een borstverkleining? Te grote of hangende borsten kunnen letterlijk en figuurlijk een zware last zijn. Er kunnen rugklachten ontstaan door de verkeerde houding die vrouwen met te grote borsten aannemen. Soms duiken vrouwen helemaal ineen om hun borsten maar te verbergen. In zulke gevallen is borstverkleining echt noodzakelijk, niet alleen om esthetische redenen, maar ook medisch gezien.

Bij een borstverkleining wordt er vetweefsel, huid en klierweefsel verwijderd uit de borst en het gebied direct om de borst. Dit gebeurt door een sneetje direct onder de tepel en een sneetje onder de borst, in de plooi. Meestal is het ook nodig dat de tepel wordt verplaatst; hiervoor wordt er een incisie rondom de tepelhof gemaakt.

Naast het verkleinen van de borst kan de chirurg tevens de vorm van de borst verbeteren. Van te voren wordt er uitgebreid met u overlegd om vast te stellen wat uw wensen en mogelijkheden zijn.

Laat u informeren over de mogelijkheden. Hieronder vindt u klinieken waar u gratis informatie kunt aanvragen.

Borstverkleining klinieken in Nederland en België

Van Canneyt Clinic logo

Van Canneyt Clinic

Dr. Van der Weij  logo

Dr. Leo Peter van der Weij 

A Klinieken logo

A Klinieken

Locaties: Amstelveen, Huis ter Heide, Groningen, Zevenaar

Lees meer informatie over deze kliniek

ABC Clinic logo

ABC Clinic

Parkkliniek - Park Medisch Centrum logo

Parkkliniek - Park Medisch Centrum

Coupure Centrum logo

Coupure Centrum

Borstverkleining artikelen

Hier vindt u interessante artikelen over borstverkleining, geschreven door artsen van vooraanstaande klinieken in Nederland en België. U leest onder andere meer over:

  • het consult
  • behandelmethode(s)
  • risicofactoren borstverkleining
  • resultaten