Contourverbetering, hét geheim van ieder droomfiguur

Drs. G. Fabré, plastisch chirurgDrs. C. de Mahieu, cosmetisch artsDrs. A. Delepierre, cosmetisch artsHet is geen sinecure om een droomfiguur te krijgen en nog minder om het te behouden. Keihard trainen, uitgebalanceerde voeding en een ijzeren discipline vormen de basis. En dat is helaas niet voor iedereen haalbaar, zeker niet in combinatie met een drukke baan en een gezin. En toch is een droomfiguur voor iedereen bereikbaar. Het geheim? Contourverbetering!


Het uitzetten van het lichaam en ontsierende vetophopingen zijn niet per definitie het resultaat van een ongezonde levensstijl of een tekort aan lichaamsbeweging. Ook de tand des tijds doet zijn werk. Bij het verouderen verslapt immers de huid. Hierdoor ontstaan vaak vetophopingen. In dergelijke gevallen biedt contourverbetering, ook wel figuurcorrectie genoemd, de uitkomst. Tal van cosmetische chirurgische ingrepen zijn mogelijk. De plastisch chirurg adviseert je graag welke methode het meest aangewezen is om jouw droomfiguur te bereiken.

Wereldwijd behoort liposuctie of liposculptuur, waarbij ongewenste plaatselijke vetophopingen en rondingen via kleine incisies onderhuids worden weggezogen, tot de absolute favoriet. Vrouwen laten het meestal toepassen op de benen, (onder)buik en heupen (‘lovehandles’), maar ook (boven)armen en onderkin zijn goed te behandelen. In amper een paar uur zijn die ontsierende vetzones verdwenen. Het resultaat is verbluffend, en oogt bovendien mooi en natuurlijk. Liposuctie staat niet voor niets in de top drie bij één op de vier vrouwen die een lichaamscorrectie overwegen. De laatste jaren ondergaan ook steeds meer mannen deze ingreep.

Liposuctie zit tegenwoordig erg in de lift. Het is een recente techniek die geldt als een verfijnde vorm van liposuctie. Het is een ideale methode om abnormale en plaatselijke vetophopingen op hals, maag, kuiten, benen en heupen aan te pakken bij personen die niet overmatig dik zijn. Vibro-liposculptuur biedt een uitkomst voor hardnekkige vetophopingen die zelfs door sporten of afslanken niet verdwijnen, bijvoorbeeld na een zwangerschap. Door middel van een vibrerende canule, die via minuscule sneetjes wordt ingebracht, wordt het vet eerst vloeibaar gemaakt. Vervolgens kan het weggezogen worden zonder de omliggende weefsels te beschadigen. Hierdoor spant de huid weer mooi op. Ongewenste vetcellen kunnen echter ook hun nut bewijzen bij lipostructuur. Dat is een combinatie van liposuctie en lipofi lling. Hierbij wordt vet uit het ene lichaamsdeel verwijderd en vervolgens in een ander deel van het lichaam ingespoten. Lipostructuur is aangewezen bij de behandeling van diepere rimpels, lipvergroting, jukbeenophoging en correctie van ingevallen wangen. De veranderingen zijn permanent, omdat het ingespoten vetweefsel lichaamseigen is, waardoor het na de behandeling gewoon voortleeft op de nieuwe locatie.

Bijdrage van: drs. G. Fabré, plastisch chirurg drs. C. de Mahieu, cosmetisch arts drs. A. Delepierre, cosmetisch arts bij ABC Clinic

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down