And the winner is ... botox!

[caption id="attachment_205081" align="alignnone" width="172"] drs. J. Kroon, injectable arts bij ABC Clinic[/caption]

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: rimpels. Er zijn die karaktervolle pretrimpeltjes die aangenaam ogen, maar er zijn ook minder fraaie rimpels die een storend effect hebben en een bron van ergernis vormen. Hoelang nog? Dat bepaal jij zelf.

Rimpels zijn een natuurlijk gevolg van het verouderen van de huid. Zo rond de leeftijd van 25 jaar begint de aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastine geleidelijk af te nemen. Daardoor vernieuwt de huid alsmaar minder, wordt ze slapper en vervaagt het jeugdige uitzicht. Heeft de huid bovendien te lijden gehad van de schadelijke invloed van zon, alcohol en sigaretten, dan zetten de rimpels er extra vaart achter.

Handige reclamejongens van allerhande beautymerken willen niets liever dan ons doen geloven dat die vervelende rimpeltjes vervlakken en vervagen, zolang we maar vaak en veel smeren en hydrateren. Er gaat geen week voorbij of er komt een zoveelste revolutionair anti-agingproduct op de markt dat sensationele resultaten belooft. Helaas, mirakels werden er nog niet genoteerd. Wondermiddeltjes bestaan nu eenmaal niet – althans niet in een potje of tube. Want wat deze producten niet lukt, kunnen injectables wél. En daar spant botox de kroon.

Rimpels zijn op te delen in twee soorten: dynamische en statische rimpels. Statische rimpels zijn een gevolg van het verslappen van de huid, denk maar aan mondplooien, de neus-lippenplooi en liplijntjes. Fillers vormen hierop het antwoord. Fillers helpen echter niet tegen dynamische rimpels zoals fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Deze rimpels zijn het gevolg van spieractiviteit. Door het veelvuldige gebruik vertikt de spier het immers na verloop van tijd om in zijn oorspronkelijke positie terug te keren, waardoor één of meerdere rimpels ontstaan. Deze doorgaans diepe plooien veroorzaken automatisch een vermoeide, bezorgde en zelfs norse gelaatsuitdrukking. En daar is slechts één middel tegen opgewassen: Botuline Toxine, kortweg botox.

Botox is een spierverslappend middel waardoor de spieren ontspannen, de rimpel verdwijnt en er een instant-verjongingseffect ontstaat. Matigheid is echter geboden. De beste resultaten worden vaak bekomen door kleine accenten. Zoals hangende mondhoeken of wenkbrauwen die na een prikje weer omhoog wippen. De kaaklijn, wangen, slapen en jukbeenderen krijgen hun frisse uitstraling terug met behulp van fillers in plaats van met botox. Met de juiste benadering en de juiste opvultechnieken is veel mogelijk. Jazeker, zo eenvoudig én mooi kan het leven zijn!

Bijdrage van: drs. K. Valera, drs. J. Kroon, injectable arts bij ABC Clinic
Reactie plaatsen