Rimpels verwijderen? Wij maken uw huid weer prachtig glad!Sommige lijntjes geven uw gezicht karakter en zijn dus niet echt storend. Maar met een diepe frons tussen de wenkbrauwen, zware lijnen naast de mond of duidelijke veroudering op de wangen is niemand blij. Deze rimpels kunnen gelukkig prima behandeld worden met behulp van injectables of laser door de huidspecialisten van de Velthuis Kliniek.
De vraag naar fillers is de laatste jaren enorm toegenomen. En dat is niet zo gek: met een klein prikje kunnen grote en kleine rimpels worden opgevuld. De behandeling is zó klaar en het resultaat is meestal meteen te zien. Bovendien kent deze behandeling geen downtime: u kunt het bij wijze van spreken tijdens de lunchpauze laten doen.
Dat betekent overigens niet dat het injecteren van een filler heel eenvoudig is. De diepte van inspuiten, de hoeveelheid inspuitmiddel, de richting waarin gespoten wordt, de snelheid waarmee gespoten wordt: het zijn allemaal factoren die het eindresultaat bepalen. Om injectables goed te kunnen toedienen is een zeer gedegen opleiding plus een flinke dosis ervaring nodig. De artsen van de Velthuis Kliniek werken al vele jaren in dit veld en doen voortdurend aan nascholing. De Consumentenbond heeft onlangs een onderzoek naar rimpelbehandelingen gedaan, en daarbij stond de Velthuis Kliniek wederom op nummer 1. Goed om te weten wanneer u een rimpelbehandeling overweegt!
Er zijn veel verschillende soorten fillers. Ieder inspuitmiddel kan een ander resultaat geven op een verschillende locatie van het gezicht. Onze artsen geven u tijdens het consult graag uitgebreid advies.
Restylane is een combinatie van water en hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden. Met Restylane kunnen voorhoofdsrimpels en de neus-lippenplooi worden opgevuld, maar ook fijne lijntjes rond de ogen of mond worden behandeld. Het resultaat is ongeveer zes maanden zichtbaar.
Perlane bestaat ook uit water en hyaluronzuur, maar omdat deze gel meer hyaluronzuur bevat is hij zwaarder van samenstelling. Perlane kan daardoor gebruikt worden voor het opvullen van diepe rimpels en voor het veranderen van de gezichtscontour.
Radiesse is een gel van water en calciumhydroxyapatiet, een natuurlijk bestanddeel van het lichaam. We gebruiken Radiesse om diepere rimpels in het gezicht op te vullen, acne-littekens te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren. Een Radiesse-correctie blijft ongeveer twee jaar zichtbaar.
Sculptra bestaat uit polymelkzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor de vorming van nieuw collageen weefsel. Collageen maakt de huid voller en steviger. Omdat dus niet de filler maar uw lichaam zélf voor vulling zorgt, is deze methode helemaal veilig. Sculptra wordt gebruikt voor het opvullen van het gebied van de neus-lippenplooi, de marionetlijnen en het voller maken van de wangen. Een ‘touch-up’ van een keer per jaar is aan te raden.
Botox is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt. Botox kan mimiekrimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot zes maanden uitgewerkt.
Het inspuiten van een filler brengt in de regel weinig risico’s met zich mee. Maar het is wél belangrijk om te weten dat niet alle injectables zomaar gecombineerd kunnen worden. Zelfs middelen die jaren eerder ingespoten zijn, kunnen mogelijk problemen geven zodra er een ander middel in de buurt gespoten wordt. Daarom krijgt u bij de Velthuis Kliniek uw eigen Injectable Paspoort. In dit boekje kunt u uw arts bij elke behandeling laten noteren welk middel er gebruikt is. Zo is bij een volgende behandeling meteen duidelijk welke middelen er wel en welke niet ingespoten kunnen worden. Ook voor andere artsen (bijvoorbeeld de huisarts) kan het van belang zijn te weten met welke middelen u behandeld bent. Een extra service van ons, voor u.
Wanneer het niet meer om één bepaalde rimpel gaat, maar uw huid in z’n geheel is verouderd, kunnen we beter voor een laserbehandeling kiezen. De Velthuis Kliniek biedt daarvoor CO2 Laser Rejuvenation aan. Deze nieuwe CO2 laser levert ‘gefractioneerde’ laserstraling. De behandeling gaat snel, is weinig pijnlijk en het herstel duurt slechts enkele dagen. CO2 Laser Rejuvenation is aan te raden wanneer uw huid matig tot aanzienlijk verouderd is: u heeft dan fijne en grove rimpels, een grove huidstructuur, een vale huidskleur en gebrek aan veerkracht. De laser zorgt voor een huid die aanmerkelijk jonger, gladder en veerkrachtiger is!

Bijdrage van: Velthuis Kliniek Eindhoven – Hilversum – Rotterdam – Enschede – Velp
Hedy Romans
Door

Hedy Romans

op 29 Jul 2022

Beste, Deze nieuwe CO2 laser, kan dat ook op rimpels bij de armen?

Reactie plaatsen