CoblationHuidverslechtering ontstaat doordat collagene en elastine vezels in de huid verloren zijn gegaan door veroudering, UV-straling en/of vochtverlies. Hierdoor ontstaan rimpels in vele soorten, lengtes en dieptes. Iedere rimpel is anders en vraagt om een specialistische aanpak. Er zijn daarom verschillende behandelingsmogelijkheden om verschillende rimpels effectief te verminderen.

Consult

Coblation is bij uitstek geschikt om bepaalde regio’s met veel rimpels te behandelen, bijvoorbeeld de vele kleinere rimpels rond de mond. Een zogenaamde thermische peeling zorgt ervoor dat de huid oppervlakkig wordt weggehaald en compleet gaat vernieuwen. Doordat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt, verdwijnen lijntjes en ontstaat een huid die jonger oogt en er tevens strakker uitziet. De coblationbehandeling is milder dan een laserbehandeling en heeft ook minder bijwerkingen. Echter voor de diepe rimpels is de coblationbehandeling minder geschikt.

Belangrijk is altijd om eerst een advies in te winnen. Tijdens een intakegesprek wordt u uitgebreid geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden. Indien coblation voor uw rimpels een oplossing vormt zal dan tevens worden stilgestaan hoe de behandeling zal verlopen, welke nazorg van belang is en wat de (geringe) complicaties zijn.

Behandeling

Bij de coblationtechniek wordt de patiënt altijd plaatselijk verdoofd, aangezien er gewerkt wordt met een temperatuur van ongeveer tachtig graden. Met een klein handstukje gaat de arts langzaam over de plaats van behandeling. Hierbij wordt een fysiologische zoutoplossing op uw huid gedruppeld om de warmte geleiding te optimaliseren. De arts zal deze langzame beweging over uw huid een aantal malen herhalen totdat het gewenste effect is bereikt. Er kunnen kleine puntbloedinkjes ontstaan en er ontstaat als het ware een oppervlakkige schaafwond. De hersteltijd bedraagt èèn tot twee weken. Na een week kunt u de behandelde plaats camoufleren.

Nabehandeling

Uw huid zal na de behandeling behoorlijk geïrriteerd en rood gekleurd zijn, wat een aantal dagen kan aanhouden. Als de behandeling klaar is zal de huid worden beschermd met een speciale antibacteriële crème die u een aantal dagen dient te gebruiken. Daarnaast kan een vettige crème (vaseline) worden gebruikt om de huid te herstellen. Na ongeveer een week kunt u de huid camoufleren. Het herstel van de huid neemt ongeveer een tot twee weken in beslag. Na 2 weken wordt dan ook een eerste controle uitgevoerd.


Reactie plaatsen